O-STA

Razstava in počitniške kreativne delavnice v Europarku

Prišel je februar, najkrajši mesec v letu, z njim pa tudi zimske šolske počitnice, kulturni praznik, zabavne pustne norčije ter mnogo drugih nepozabnih dni. Da bi jih kar najbolj izkoristili, so v mariborskem Europarku pripravili zanimivo dogajanje za stare in mlade. Od danes naprej si obiskovalci lahko ogledajo razstavo Likovne upodobitve Franceta Prešerna in tako obeležijo prihajajoči kulturni praznik. V četrtek in petek, 2. in 3. februarja, pa so pripravili zabavne kreativne delavnice za najmlajše.

Sprehod skozi življenje Franceta Prešerna

Od 1. do 11. februarja bodo v nakupovalnem središču gostili razstavo Gorenjskega muzeja, ki s pomočjo del, knjižnih zbirk, anekdot in portretov prikazuje življenjsko pot našega največjega pesnika. Del razstave prihaja iz zbirke Gorenjskega muzeja in Prešernove spomenike iz Kranja. Razstava Likovne upodobitve Franceta Prešerna bo na ogled v nadstropju pred trgovino Art. "Portretirati se Prešeren ni maral, menda zato, ker ni imel časa več ur sedeti pri miru, morda pa je v resnici želel, da o njem, po njegovi smrti, govori njegova poezija in ne njegova podoba. A po pesnikovi smrti je v skladu z zanimanjem za njegovo delo in življenje raslo tudi zanimanje za njegovo zunanjo podobo. Prav vsi želimo poznati podobo nekoga, ki je tako zaznamoval naš narod, kot ga je France Prešeren," so zapisali v spremnem besedilu razstave.

Med počitnicami na otroške kreativne delavnice

Ta četrtek in petek, 2. in 3. 2., bo v Europarku zaživela čisto prava otroška vasica zabave. Pred trgovino Hervis bodo postavili mini šotorčke za igro, raziskovanje in povezovanje s prijatelji. Od 11. do 13. ure bodo za različne aktivnosti poskrbeli animatorji, ki pripravljajo poslikave obraza, glitter tatúje pa tudi glasbene urice s plesom in petjem, otroški bowling in bralne urice. Na ustvarjalnih delavnicah bodo otroci izdelovali figurice iz modeliranih balonov, zapestnice in tako krepili svojo domišljijo. Otroci se lahko aktivnosti udeležijo v spremstvu staršev ali druge odrasle osebe. V času zimskih počitnic bo igra v otroškem parku Čarobni svet pod nadzorom že od 9. ure dalje. Najmlajši se tako lahko prepustijo razigranim dogodivščinam, starši pa medtem brezskrbno opravijo nakupe.

Več informacij o aktualnem dogajanju je na voljo na Europarkovi spletni strani in družabnih omrežjih.