O-STA

Imate kaj za pusta hrusta?

Pust je čas veselja, plesa in dobre volje. V tem obdobju iz otroških ust pogosto slišimo: "Imate kaj za pusta hrusta?" Odgovorimo lahko: "Ja, v največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije bodo imeli veliko". V Europarku Maribor bodo pustno rajanje začeli v soboto, 18. februarja, z brazilskim karnevalom, ki bo obiskovalce popeljal na pisane ulice Ria de Janeira, v torek, 21. februarja, pa bo Pika Nogavička poskrbela za pravo pustno zabavo. Manjkali ne bodo niti slastni pustni krofi.

Živahni brazilski ritmi

Za nepozaben uvod v pustno rajanje bo v Europarku poskrbel brazilski spektakel. V soboto, 18. februarja, se v mariborskem nakupovalnem središču obeta brazilski karneval, ki bo s svojim temperamentom priklical skomine po vročem poletju. Ob 11., 16. in 18. uri bo nastopila nagrajena plesno-glasbena skupina Bahia Dance Group, ki je poznana po bogati kostumografiji in izjemnih koreografijah, osnovanih na živahnih brazilskih ritmih. Nastopi bodo obiskovalce z glasbo in odličnim plesom ponesli na pisane ulice Ria de Janeira. Po vsakem nastopu se bodo lahko obiskovalci z nastopajočimi tudi fotografirali.

Nepozabno pustovanje s Piko Nogavičko

Pustno rajanje se bo nadaljevalo v torek, 21. februarja, ko bo Europark obiskala Pika Nogavička. Na osrednjem prireditvenem prostoru bo ob 17. uri v Pikini deželi na ogled predstava Pika gre v šolo, ki ji bo sledila Pikina pustna zabava z izborom najbolj plešoče pustne maske. Pikini prijatelji bodo poskrbeli tudi za ustvarjalne delavnice: V Lepotilnem salonu pri Anici vam bodo poslikali obraz, pri Tomažu boste lahko slikali na velikanska slikarska stojala. Pri Ficku si boste lahko izdelali Fickove torbice iz EKO filca, pri policistu Srečku pa ne bo manjkalo zabavnih rekvizitov iz balonov. Med 16.30 in 19.00 bodo Pikine ustvarjalnice, veliko veselja pa bo zagotovo prineslo tudi fotografiranje na Pikinem konju.

Ne zamudite pustnega dogajanja v Europarku Maribor - uživali boste lahko z vsemi čutili!