O-STA

Mary Kay na srečanju mladih navdihuje naslednjo generacijo voditeljic s področij naravoslovja, tehnike, informatike, umetnosti in matematike (STEAM)


Dijakinje ustanove Young Women's Preparatory Network / Irma Lerma Rangel Young Women's Leadership School so se udeležile posebnega dneva STEAM, ki navdihuje bodoče voditelje na področjih STEAM

DALLAS-(BUSINESS WIRE)-- Družba Mary Kay Inc., globalna zagovornica opolnomočenja in izobraževanja žensk, je pred kratkim gostila skupino 25 mladih žensk ustanove Young Women's Preparatory Network (YWPN) / Irma Lerma Rangel Young Women's Leadership School v neodvisnem šolskem okrožju Dallas za izobraževalno, navdihujoče raziskovanje žensk na področjih STEAM. Dogodki so bili uvod v praznovanje Mednarodnega dneva žensk in deklet v znanosti 11. februarja.

Dijakinje so dan preživele v centru za proizvodnjo/raziskave in razvoj Richard R. Rogers (R3) družbe Mary Kay v Lewisvillu v Teksasu, kjer so si ogledale najsodobnejši objekt in spoznale različne vidike proizvodnih procesov, povezane s STEAM, v kompleksnem svetovnem kozmetičnem podjetju. Po ogledu so dijakinje prisluhnile skupini strokovnjakinj s posameznih področij STEAM. Skupino so sestavljale strokovnjakinje s področij, kot so inovacije na začetku proizvodne verige, oblikovanje izdelkov, informacijska tehnologija, raziskave izdelkov, načrtovanje portfelja in strategije ter razvoj procesov. Popoldne so se dijakinje udeležile mentorskega kosila, na katerem so imele priložnost razpravljati o različnih kariernih poteh žensk na področjih STEAM, osebnih in poklicnih željah ter o tem, kako lahko bolje spodbujamo, pripravljamo in podpremo mlade ženske, ki se odločajo za kariero na področjih STEAM.

"Mary Kay je predana opolnomočenju in navdihovanju naslednje generacije žensk, da sledijo svojim strastem, kajti prihodnost je STEAM," je povedala dr. Lucy Gildea, direktorica za inovacije, izdelke in znanost pri družbi Mary Kay. "Ženske so premalo zastopane med zaposlenimi na področjih STEAM, vendar lahko to vrzel zmanjšamo tako, da mladim ženskam zagotovimo ključne priložnosti za zgodnje učenje in izpostavljenost, da bodo iskale in raziskovale zanimive poklice na področjih STEAM."

Young Women's Preparatory Network je neprofitna agencija, ki sodeluje z javnimi šolskimi okrožji v zvezni državi Teksas in upravlja največjo mrežo dekliških javnih šol za pripravo na študij v državi. Šole agencije YWPN se nahajajo v težavnih mestnih četrtih in so dokazano uspešne pri akademskih dosežkih, številu maturantk in številu sprejetih na fakulteto. YWPN je sklenila prvo javno-zasebno partnerstvo z neodvisnim šolskim okrožjem v Dallasu in leta 2004 odprla šolo Irma Lerma Rangel Young Women's Leadership School.

"Navdušeni smo, da se naše mlade ženske udeležujejo dneva, polnega pomembnih povezav z ženskami na področjih STEAM, in hvaležni smo družbi Mary Kay za to priložnost," je dejala Lynn McBee, glavna izvršna direktorica agencije Young Women's Preparatory Network. "Te bodoče voditeljice so bistre, nadarjene mlade ženske. Če se srečajo z drugimi uspešnimi ženskami na področjih STEAM in vidijo, kakšen vpliv lahko imajo, jim to daje dodatno motivacijo, da se še bolj potrudijo, dosežejo več in upam, da bodo nekega dne s pomočjo STEAM spremenile svet."

Družba Mary Kay slavi in spodbuja mlade ženske, ki prevzemajo odgovornost za svojo prihodnost z vodenjem, inovativnostjo in odločnostjo, da bi dosegle odličnost na področjih STEAM. Ženske predstavljajo le 28 % delovne sile v znanosti, tehnologiji, tehniki in matematiki. [1] Z nadaljnjo podporo mladim ženskam na področjih STEAM družba nadaljuje poslanstvo Mary Kay, ki si prizadeva izboljšati življenje žensk po vsem svetu.

[1]Viri
Nacionalni projekt sodelovanja deklet (2022). Položaj deklet in žensk na področjih Stem. https://ngcproject.org/resources/state-girls-and-women-stem

O družbi Mary Kay Inc.

Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki je razbila ustaljene norme, je leta 1963 uresničila svoje sanje in ustanovila kozmetično podjetje z enim samim ciljem: obogatiti življenje žensk. Te sanje so se razvile v več milijard dolarjev vredno podjetje z milijoni neodvisnih članov prodajnih služb v skoraj 35 državah. Kot družba za razvoj podjetništva si Mary Kay prizadeva opolnomočiti ženske na njihovi poti z izobraževanjem, mentorstvom, zagovorništvom, mreženjem in inovacijami. Družba Mary Kay je predana vlaganju v znanost o lepoti in proizvodnji vrhunskih izdelkov za nego kože, ličil, prehranskih dopolnil in dišav. Družba Mary Kay verjame, da danes bogati življenja za trajnostni jutri, in sodeluje z organizacijami z vsega sveta, ki spodbujajo poslovno odličnost, podpirajo raziskave raka, spodbujajo enakost spolov, ščitijo žrtve nasilja v družini, lepšajo naše skupnosti in spodbujajo otroke, da sledijo svojim sanjam. Izvejte več na marykayglobal.com, poiščite nas na Facebooku, Instagramu in LinkedInu ali nas spremljajte na Twitterju.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53320643/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Globalne komunikacije
newsroom.marykay.com

+1.972.687.5332
media@mkcorp.com


Vir: Mary Kay Inc.