O-STA

LignUp FastLign se v Evropi predstavlja z upravljanimi storitvami internetne telefonije

TeliaSonera International Carrier, mednarodni ponudnik telekomunikacij, LignUp in Streamdoor omogočajo zmanjšanje časa, potrebnega za začetek delovanja in stroškov za ponudnike telefonskih storitev

STOCKHOLM, Švedska - (BUSINESS WIRE) - 15. maj, 2006 - LignUp Corporation, eno od vodilnih podjetij skupnih komunikacijskih rešitev, je danes najavilo splošno dostopnost nadzorovanih storitev FastLign za gostujoče ponudnike telefonskih storitev. FastLign je partnerstvo podjetij, ki so ga ustanovili LignUp, NexTone ter ostali vodilni ponudniki z namenom pospešiti uporabo internetne telefonije preko hitrega in cenovno ugodnega plasiranja ustreznih storitev na tržišče.

FastLign združuje vrsto elementov, s katerimi omogoča delovanje popolnoma nadzorovanih veleprodajnih telefonskih storitev:

- Omrežje, ki pripada TeliaSonera International Carrier (TSIC),

- Popolnoma integrirano omrežje telefonskih storitev, ki temelji na komunikacijski platformi LignUp,

- Lignupove aplikacije pripravljene na takojšnje delovanje in aplikacije tretjih strank, izdelane s pomočjo razvojnih možnosti Lignupovih spletnih storitev,

- Delovanje in podatkovni center podjetja Streamdoor Limited in Združenega kraljestva.

Ti elementi omogočajo novim ponudnikom teh storitev, da zaobidejo težave pri postavitvi omrežja ter se lahko osredotočijo na njihovo osrednjo dejavnost, potrebe službe za stranke ter nove možnosti zaslužka.

" V preteklosti so bile storitve internetne telefonije časovno izjemno zahtevne ter drage tako glede izgradnje, postavitve in upravljanja," je dejal Johan Andersson, član uprave in vodja oddelka za trženje, strategijo in nove poslovne priložnosti pri TeliaSonera International Carrier. "Ponudniki storitev morajo te storitve izgraditi od temeljev navzgor in vključiti raznovrstne tehnologije in storitve z namenom nudenja popolnega kompleta storitev. FastLign ponudnikom omogoča gostujoč model telefonskih storitev, ki ne potrebuje cikla vključevanja, obenem pa ponuja podporo ter našim strankam omogoča da se osredotočijo na potrebe trga."

Cenovno ugodne in nadzorovane storitve

Streamdoor, ponudnik gostovanja za kontaktne centre po potrebi in storitev internetne telefonije, Fastlignu zagotavlja omrežje in uporabo podatkovnega centra, nadzor nad podporo storitev telefonije ter vzdrževanje in ključno funkcijo zagotavljanja posrednega dostopa do omrežja TeliaSonera International Carrier (TSIC).

FastLign ponudniki storitev ne potrebujejo organizacijskih sposobnosti pri izgradnji in delovanju gostujočih storitev. Streamdoor in TSIC strankam FastLign omogočata dostop do infrastrukture, tehnično znanje in omrežje svetovnega razreda, ki bi si ga lahko manjši operaterji le stežka privoščili.

Skrajšan čas za dostop do tržišča, nižji stroški integracije

Referenčna arhitektura FastLign ponuja bistvene sestavne dele za gostovanje telefonskih storitev. Napredne tehnološke rešitve, kot so as protokol za nadzor nad sejo NexTone Communications' Multi-protocol Session Controller (MSC), so popolnoma integrirane v in kompatibilne z komunikacijsko platformo LignUp ter ostalimi rešitvami FastLign partnerjev. Ponudnikom storitev FastLign se tako ni potrebno ukvarjati z delovanjem komponent, integracijo in testiranjem, kar močno skrajša čas potreben za tržno dostopnost teh storitev.

"Izkušnje učijo, da so gostujoči ponudniki telefonije soočeni s številnimi velikimi ovirami za vstop na tržišče," je dejal Jon Keattch, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Streamdoor. "FastLign odstrani mnoge težave pri vzpostavljanju in upravljanju s takimi storitvami, ter obenem ponuja aplikacije, pripravljene na takojšnjo uporabo. FastLign prav tako omogoča ustrezno razvojno okolje za čim hitrejšo trženje in izboljšano konkurenčnost s pomočjo inovativnosti in diferenciacije. Zadovoljni smo, da bomo skupaj s TeliaSonero in LignUpom prinesli FastLign v Evropo."

Inovativnost za različnost

Licenčni model FastLign prinaša vse prednosti lastništva v nadzorovan model storitev, kar omogoča ponudnikom da svoje storitve po želji spremenijo in prilagodijo specifičnim potrebam svojih strank. Ponudniki FastLign lahko svoje storitve tržijo v krajšem času s preprostim spreminjanjem in predstavitvijo različnih na uporabo pripravljenih aplikacij, ki jih ponujata LignUp in ostali FastLign partnerji. Komunikacijska platforma LignUp Communications Platform ponuja prilagodljive razvojne možnosti za ponudnike storitev, s katerimi lahko ti prilagodijo gostujoče aplikacije. Ker je govora o storitvah, take gostujoče aplikacije tem podjetjem omogočajo prednost pred konkurenti ter dolgoročno ponudbo konkurenčnih storitev z visoko stopnjo dobičkonosnosti.

"Gostujoče glasovne storitve preko interneta se morajo spopasti z izzivi investicij v infrastrukturo, z njimi povezano integracijo, zahtevami po kompatibilnosti ter z razvojnimi stroški za gostujoče aplikacije," je dejal Richard Kirk, član uprave LignUp za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. "Po začetku delovanja storitev ponudniki nadalje potrebujejo prilagodljive platforme za razvoj novih storitev, ki jim omogočajo razlikovanje od svojih tekmecev. Ponosni smo, da delamo v tej panogi ter tako pomagamo naslednji generaciji ponudnikov storitev pri hitrejšem trženju svoje ponudbe. Prav tako smo ponosni, da smo razširili uporabo prilagodljive platforme LignUp za enostaven razvoj, izboljšavo in razlikovanje med glasovnimi storitvami preko interneta." TeliaSonera International Carrier omogoča FastLign storitve svoji globalni skupini uporabnikov, vključno s svojimi strankami, ki ponujajo dostop do interneta. Za več informacij o FastLignu, si oglejte spletno stran www.FastLign.org.

O LignUp Corporation

LignUp Corporation ponuja zmogljivo platformo za komunikacijo preko interneta, ki vsebuje gostujoče telefonijo, glasovno pošto, enotno poročanje, samodejnega pomočnika ter ostale spletne aplikacije. Programska oprema je izdelana na platformi SIP in jo poganja klicni center LignUp Call Copntrol XML (CCTRL) in center za nadzor za medijskimi vsebinami LignUp Media Control XML (MCTRL). Programje omogoča integratorjem rešitev in ponudnikom storitev hitre in enostavno ustvarjanje edinstvenih in visoko profitnih aplikacij in storitev glasovnih komunikacij preko interneta. Že preverjeno komunikacijsko platformo LignUp Communications Platform danes uporablja že preko 150 organizacij po celotnem svetu. Njen distributer na Japonskem je SkyWave ter njegovi partnerji Hitachi IT, NEC-SI in Net One Systems. LignUp je uvrščen na Pulverjevo lestvico stotih vodilnih podjetij za glasovno komunikacijo preko interneta, ter je dobil tudi nagrado za inovacije TMC Labs Innovation in nagrado za odličnost EuroStart Channel Excellence Award. Podjetje s sedežem v Silicijevi dolini ima pisarne v Salt Lake Cityju, Londonu in Tokiju. Za več podatkov obiščite www.LignUp.com.

O Streamdoor Limited

Streamdoor velikim organizacijam, srednje velikim podjetjem in javnim institucijam ponuja storitve IP kontaktnih centrov na zahtevo. Njegove storitve omogočajo podjetjem da pridobijo konkurenčno prednost s pomočjo povezave med investicijami in stroški klicnih centrov z dejanskimi poslovnimi zahtevami. Storitev omogoča večkanalne povezave s pomočjo kateregakoli izbranega omrežja in so na voljo v prilagodljivi obliki, v skladu z zahtevami strank. Podatkovni centri podjetja temeljijo na internetnih komunikacijah podjetja Cisco Systems, kar omogoča prilagodljivost, robustnost in varnost. Storitve Streamdoor se prodajajo s pomočjo omrežnih operaterjev in partnerjev z dodatno vrednostjo, ki pomaga podjetjem pri razvoju rešitev in storitev za svoje stranke. Podjetje ima pisarne v Londonu in New Yorku. Za več informacij obiščite www.streamdoor.com.

KONTAKT:

Blanc & Otus

Teena Touch, 415-856-5126

TTouch@blancandotus.com