Kako pripraviti najboljšo torto pistacija-malina?
Slaščičarne so v zadnjem letu začele dodajati vse več sladic iz pistacije, saj je ta orešček zaradi svoje sladkobe naravnost slasten v marsikateri sladici. Ena pogostejših kombinacij okusov pa je zagotovo pistacija-malina, saj malina uravnoteži sladkobo pistacije. V nadaljevanju z vami delimo recept za božansko torto pistacija-malina.
Za kremo pistacija potrebujemo:
500 g stepene smetane
500 g mleka
200 g GOLD TOPGELA
150 g dekorja LINDI PISTACIJA
15 g aromata paste PISTACIJA 100 %
Priprava kreme pistacije: TOPGELU počasi primešamo mleko. Mešamo ves čas, da ne nastanejo grudice! Masi dodamo dekor LINDI PISTACIJA in pasto PISTACIJA 100 % in vse dobro premešamo. Stepeno smetano nežno primešamo masi iz TOPGELA.
Za sadni disk potrebujemo:
70 g GOLD TOPGEL
60 g vode
250 g dekorja MALINA
Priprava sadnega diska: V posodi zamešamo MALINA dekor, TOPGEL in vodo. Maso vlijemo v silikonski model premer 20 in ga damo v šoker, da disk zamrzne.
Torto lahko po želji okrasite z drobci pistacije, celimi pistacijami in svežimi malinami. Pa dober tek!
Najboljši okusi slovenske proizvodnjeNajboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.