O-STA

"Dvignimo sidro!" - Avstrijski Boatshow - BOOT TULLN od 2. do 5. marca 2023

INFORMACIJA ZA TISK, 15. februar 2023

"Dvignimo sidro!" - Avstrijski Boatshow - BOOT TULLN od 2. do 5. marca 2023

Največji in najbolj raznolik strokovni sejem v osrčju Evrope

"Vse za vodni šport" je moto avstrijskega sejma Boatshow - Boot Tulln, vsakoletnega srečanja avstrijskih ljubiteljev vodnih športov ravno v idealnem trenutku - neposredno pred začetkom sezone. 360 razstavljavcev predstavlja celoten pregled sveta vodnih športov: motorni čolni, jadrnice, luksuzne jahte, električni čolni, kanuji in kajaki, zabavni in potapljaški športi, počitnice na vodi, čarter in številni dodatki.

Avstrijski navtični sejem - BOOT TULLN je avstrijska predstavitev novih izdelkov: Baotic Yachting bo predstavil poseben vrhunec na področju motornih jaht in motornih čolnov z De Antonio 36, ki je bil nagrajen kot "evropski motorni čoln leta". TopYacht bo prikazal svetovno premiero - Centurio FI25. Občudovali boste lahko tudi številne avstrijske premiere: Beneteau GT41, Sea Ray Sundancer 320, Saxdor 320 GTC, Bavaria SR36 in Wellcraft 355.

Na področju električne mobilnosti na vodi avstrijski navtični sejem - BOOT TULLN še naprej širi svojo pionirsko vlogo na trgu. Obiskovalci lahko pričakujejo veliko število električnih čolnov in električnih jaht, med drugim iz Frauscher Bootswerft, Lex Boote, Stickl Yachts in Boote Schmalzl. Podjetje Diva Bootsmanufaktur bo prvič predstavilo električni čoln retro videza. Avstrijske premiere v tem segmentu si lahko ogledate na: Top Yacht, Boote Marian, Kaiser Bootsmanufaktur.

V segmentu jadrnic bo obiskovalce navdušila največja jadrnica Hanse 510, ki bo na ogled na avstrijskem navtičnem sejmu. V dvorani 10 bo poleg naslednjih privlačnih jadrnic, kot so: Beneteau Oceanis 46.1, Jeanneau Sun Odyssey 440, Bavaria C42, mogoče videti tudi številne dnevne in športne ter jadrnice za križarjenje.

Čarterska podjetja in številne marine po vsem Sredozemlju bodo v hali 4 ponujale vse o potovanjih in navtičnem turizmu. V hali 6 lahko obiskovalci izkusijo številne zabavne športe: kanuji, kajaki, zložljivi čolni in stoječe veslanje ter navtični dodatki in oblačila dopolnjujejo obsežno ponudbo vodnih športov.

V hali 8 ponuja 70 razstavljavcev vse, kar potrebujete za najlepši hobi "pod vodo". Tudi letos bo potekal poskusni potop v potapljaškem bazenu: Na razpolago bo seveda potapljaška oprema, izkušeni potapljaški inštruktorji pa bodo na voljo za nasvete in pomoč.

135 predavanj na štirih prizoriščih bo obveščalo in navdihovalo v štirih dneh sejma: ponudba vključuje vse od potovalnih predavanj od Aljaske do Sredozemlja, stvari, ki jih je vredno vedeti o nakupu rabljenih plovil ali upravljanju energije na krovu, do posebnih delavnic za varnostna vprašanja. Morska nomada Doris Renoldner in Wolf Slanec sta ponovno na krovu z novim predavanjem "PACIFIC ODYSSEY".

Cene vstopnic: Odrasli 14,00 EUR

Upokojenci in študenti 12,00 EUR

Mladinska stopnica (6-15 let) 3,00 EUR

Otroci do 6. leta starosti imajo prost vstop

Odpiralni čas: od četrtka, 2. marca, do nedelje, 5. marca 2023

od 10.00 do 18.00.

Več informacij in znižane vstopnice na: www.boot-tulln.at

Vprašanja nasloviti na:

Messe Tulln GmbH

Vodstvo komuniciranja

Barbara Nehyba, MSc
Gospodarsko razstavišče

3430 Tulln an der Donau
E-pošta: messe@tulln.at