O-STA

Telekom Slovenije z donacijo 20.000 evrov za prijetnejše bivanje otrok na Debelem rtiču

Na fotografiji (od leve proti desni): Vesna Prodnik, članica uprave, in Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, ter Ana Žerjal, vodja Zdravilišča RKS Debeli rtič

Ljubljana, 3. marca - Telekom Slovenije je Rdečemu križu Slovenije za obnovo mladinskega doma Morska zvezda v Zdravilišču RKS Debeli rtič predal donacijo v višini 20.000 evrov. S pomočjo donacije bodo v mladinskem domu Morska zvezda poskrbeli za ureditev čajne kuhinje, ki bo dobrodošla pridobitev, saj bodo v njej otrokom na voljo dopoldanska in popoldanska malica ter ohlajen čaj za osvežitev v vročih dneh, urejena bo tudi okolica doma. Donacijo sta Ani Žerjal, vodji Zdravilišča RKS Debeli rtič, predala Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave, in Vesna Prodnik, članica uprave Telekoma Slovenije.

Zdravilišče na Debelem rtiču omogoča zdravstvena letovanja in rehabilitacije otrok iz vse Slovenije. V njem potekajo strokovno vodeni zdravstveni, izobraževalni in športni programi, kot so kolonije diabetikov, astmatikov ali otrok s celiakijo, letovanja otrok iz socialno ogroženih okolij ter šole in vrtci v naravi.

"Iskrena hvala Telekomu Slovenije, da že od leta 2013 podpira delovanje našega zdravilišča na Debelem rtiču ter s tem omogoča boljše namestitvene pogoje za prijetnejše bivanje otrok. Teh enajst let je nepozabnih, v tem času smo naredili veliko novega, predvsem pa smo gostili veliko otrok, s katerimi smo ustvarili veliko lepih spominov," je ob predaji donacije izpostavila Ana Žerjal, vodja Zdravilišča RKS Debeli rtič.

"V Telekomu Slovenije z veseljem prispevamo k razvoju zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču, da lahko v njem številni otroci in mladostniki preživijo sproščen morski oddih v zdravilnem okolju; nekateri morje tudi prvič doživijo. Zadovoljni smo, da se lahko tudi z našo pomočjo otroci v prijetno urejenem okolju družijo, raziskujejo in spoznavajo vsak dan nekaj novega. Tovrstna doživetja in nova prijateljstva, ki se ob tem stkejo, so na poti odraščanja neprecenljiva," je dodal Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

Zdravilišče RKS Debeli rtič je sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center. V njem vsako leto letuje okoli 16.000 otrok s spremljevalci iz vse Slovenije, v 67 letih delovanja zdravilišča pa je v njem letovalo že 600.000 otrok.

S pomočjo donacij Telekoma Slovenije sta bila v zadnjih 11 letih na Debelem rtiču prenovljena mladinska domova Martinček in Rakovica, urejena je bila okolica ter vzpostavljena multifunkcijska dvorana, ki je namenjena plesnim, glasbenim, športnim in drugim skupinskim vajam ter prireditvam.

Telekom Slovenije se s svojim družbeno odgovornim ravnanjem uvršča med največje donatorje in sponzorje v slovenskem prostoru, v humanitarno delovanje pa se vključujejo tudi njegovi zaposleni.