O-STA

Bi poskusili te nenavadne dodatke v vroči čokoladi?

Vročo čokolado običajno okrasimo s stepeno smetano in posujemo s kakavom, cimetom ali sladkornimi okraski. To slastno pijačo pa lahko pripravimo tudi na bolj eksotičen način. V nadaljevanju razkrivamo katere nenavadne dodatke morate poskusiti v naslednji skodelici vroče čokolade.

Morska sol

Zakaj bi sol dodajal v sladko pijačo? Sol dejansko poudari sladkobo vroče čokolade in ublaži pretirano grenkobo temne čokolade. Poskusite dodati zgolj en ščepec in če vam bo okus všeč, dodajte še malo.

Chai čaj

Namesto mleka vročo čokolado naredite iz chai čaja. To je odlična izbira za vegansko vročo čokolado, če nimate radi rastlinskega mleka. Dodajte še stepeno smetano in uživajte v poslastici!

Pekoča paprika

Uporaba te sestavine sega v daljno preteklost, saj pekoča paprika dopolni grenak okus kakava. Začnite z majhnim ščepcem pekoče paprike, da preverite, če vam je okus sploh všeč.

Sladoled

Obožujete sladoled in ste naveličani čakanja na poletje? Kepico vanilijevega sladoleda dodajte v vročo čokolado, okrasite s stepeno smetano in uživajte v kraljevski pojedini.

Alkohol

V vročo čokolado lahko dodate najrazličnejše alkoholne pijače, od vina do viskija. Potrebna je le manjša količina, zato ne pretiravajte z dodajanjem te sestavine.

Najboljša vroča čokolada v Sloveniji

Najboljšo vročo čokolado pri nas najdete pri Chocomarju. Priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v vaši najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdete na spletni strani Chocomarja, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu, kjer boste našli inovativne recepte za uporabo vroče čokolade. Pa dober tek!