O-STA

Vabilo na predstavitev knjige prof. dr. Lovrenca Lipeja "Podobe iz modrine"

Vljudno vabljeni, da se nam

24. marca 2023 ob 13. uri v Dvorani centra za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok, Sermin 50, v Kopru

pridružite na predstavitvi knjige prof. dr. Lovrenca Lipeja "Podobe iz modrine".

Dogodek pripravljamo v soorganizaciji s Primorskimi novicami, Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) ter Naravnim rezervatom Škocjanski zatok.

"Podobe iz modrine" je monografija, v kateri avtor na sebi lastni način predstavlja zakladnico narave slovenskega morja. Gre za zbirko številnih prispevkov, ki jih je v več kot desetletnem obdobju napisal za razne javne in strokovne časopise, jih preoblikoval in posodobil ter zlepil v razumljiv konglomerat iz različnih tematik. Avtor pokriva številne vidike sodobnih pojavov v slovenskem morju z vidika morske biodiverzitete. Lastna pričevanja in številne dokaze o izjemni pestrosti slovenskega morja argumentira in dopolnjuje z novejšimi spoznanji ter odkriva manj znana, a zelo zanimiva dejstva o življu našega morja."

Krajšemu predavanju prof. dr. Lovrenca Lipeja bo sledil pogovor z avtorjem, v katerem bodo sodelovali še: izr. prof. dr. Simon Kerma, Fakulteta za turistične študije - Turistica v Portorožu, Univerza na Primorskem, dr. Martina Orlando Bonaca, NIB Morska biološka postaja Piran. Pogovor bo vodil novinar Sašo Dravinec, Primorske novice.

Vse, ki bi se nam želeli pridružiti, prosimo za registracijo na povezavi.

Dogodek se bo predvidoma zaključil ob 14.15.

Informacije: ga. Katja Sinur, odnosi z javnostmi NIB (katja.sinur@nib.si; 040 320 516).

Prof. dr. Maja Ravnikar

direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo

GD primorske novice
SKOCJANSKI ZATOK