O-STA

Škisova štorklja 2023

Osemnajsta tradicionalna Škisova štorklja!

Ljubljana, 6. 3. 2023 - Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče škisovce. Letos bo tako potekala tradicionalna 18. Škisova štorklja! Potekala bo v obliki likovnega natečaja za najmlajše. Tema letošnjega natečaja pa je "Kjer sem doma".

Letos bo projekt Škisova štorklja potekal v obliki likovnega natečaja, in sicer od 1. 3. do 22. 3. 2023. Tematika natečaja je "Kjer sem doma". Gre za temo varnega prostora ali osebe, kjer se otrok lahko počuti varno ali se nekomu zaupa. Otroci lahko izdelajo likovni izdelek iz naravnih materialov ali pa uporabijo različne likovne tehnike - njihova kreativnost naj bo brez meja. Svoj izdelek lahko s pomočjo staršev dopolnijo tudi z zgodbo, ki se skriva za končnim izdelkom.

Zaključni dogodek bo potekal 29. 3. 2023 ob 17.00 v enoti Viških vrtcev v Rožni dolini. Za vas pripravljamo tudi predavanje na temo: Varna in učinkovita komunikacija z otrokom.

Poleg tega pa bodo v sam projekt vključeni tudi študentski klubi in študentske družine v njihovih lokalnih skupnostih. Zelo smo ponosni na vse projekte, ki jih nekateri študentski klubi že organizirajo, zato želimo letos na Zvezi ŠKIS še dodatno

spodbuditi čim več klubov, da v svojem lokalnem okolju organizirajo dogodke s podobno vsebino. Zato smo za študentske klube pripravili razpis za pridobitev darilnih paketov za študentske družine.

S projektom želimo podkrepiti osrednji ideji projekta, ki sta aktivno vključevanje mladih družin v skupnost in informiranje le-teh glede novosti in ugodnosti, ki jim jih omogoča država, ter ozaveščanje javnosti glede problematike študentskih družin.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Zveze ŠKIS.

Urban Culetto

Predstavnik za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mail: urban.culetto@skis-zveza.si

tel. št.: 031 355 924