O-STA

Mesec družin na Poti med krošnjami Pohorje

Pohorska pot med krošnjami zagotovo velja za eno izmed priljubljenejših destinacij za družine, ki se želijo podati na nepozaben izlet v naravo. Z mesecem aprilom, ki so ga na Rogli poimenovali kar mesec družin, in med prihajajočimi velikonočnimi prazniki bo to doživetje še toliko bolj čarobno. Na Poti med krošnjami se bodo namreč v drugem pomladnem mesecu odvijale številne zanimive aktivnosti, namenjene celotni družini. Za najmlajše na velikonočni ponedeljek, 10. aprila, pripravljajo velikonočno ustvarjalno delavnico, na kateri bodo otroci ob ustvarjanju velikonočnih jajčk lahko prisluhnili zanimivi zgodbi zajčka Vilija. Privoščite si pomladni sprehod med krošnjami dreves, ki ne bo le poživil telesa in duha, ampak vas napolnil z dodatno energijo.

Pot med krošnjami Pohorje aprila posvečena družinam

Pot med krošnjami leži v osrčju mogočnih pohorskih gozdov na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Pot, ki je dolga 1043 metrov, predstavlja idealno lokacijo za izlet za vse tiste, ki že nekaj časa iščete, kam bi lahko od vsakdanjega vrveža pobegnili skupaj z družino in se nadihali svežega zraka. V mesecu aprilu so zato prav za družine pripravili posebno ponudbo. Od 1. do 30. aprila bodo poleg ugodnejših družinskih vstopnic in prostega vstopa za otroke do 3. leta, imeli v spremstvu starša prost vstop tudi otroci, stari do 14 let. Izkoristite to priložnost in se odpravite na nepozabno doživetje za vso družino.

Velikonočna ustvarjalnica med krošnjami

Skrivnostni pohorski gozdovi so pravi navdih tudi za ustvarjanje, ki mu bodo otroci lahko dali duška na Velikonočni ustvarjalnici med krošnjami. Ta bo na velikonočni ponedeljek, 10. aprila, med 10.30 in 13.30. Na delavnici bodo otroci poleg izdelovanja posebnih velikonočnih jajčk lahko prisluhnili zgodbi, kam je izginilo velikonočno jajce zajčka Vilija, ki jo bo pripovedovala Renata iz Pravljičarne. Med drugim bodo izvedeli, zakaj pohorska veverička Emil in Emilija tako rada poslušata ptičje žvrgolenje.

Od aprila naprej bodo vsako zadnjo soboto v mesecu na Poti med krošnjami organizirali tudi ustvarjalne delavnice. Najmlajši se bodo tako lahko 29. aprila, 27. maja, 24. junija, 27. julija in 26. avgusta naučili novih ročnih spretnosti in izrazili svojo ustvarjalno žilico ter uživali v čudoviti okolici med krošnjami dreves.

Z aprilom daljši odpiralni čas

Pot med krošnjami Pohorje v aprilu prinaša podaljšan odpiralni čas. Da bodo obiskovalci lahko še dlje časa uživali v neverjetnih razgledih na veličastna drevesa, bo od aprila naprej pot odprta vsak dan med 10. in 18. uro, zadnji vstop na pot pa bo mogoč eno uro pred zaprtjem.

Lepo vabljeni, da postanete delček gozdnega življenja in se spoznate s številnimi živalmi in rastlinami, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Vse aktualne informacije so na voljo na spletni strani Poti med krošnjami Pohorje in družbenih omrežjih Facebook in Instagram.