O-STA

Družba Planet bo prevzela podjetje Sinergise za širjenje svoje platforme za analizo podatkov

Prevzem bo strankam omogočil lažje pridobivanje vpogledov iz podatkov opazovanja Zemlje.

SAN FRANCISCO in LJUBLJANA, Slovenija--(BUSINESS WIRE)-- Družba Planet Labs PBC (NYSE: PL) vodilni ponudnik dnevnih podatkov in vpogledov na Zemljo, je danes objavila, da je podpisala pogodbo o prevzemu podjetja Holding Sinergise d.o.o. ("Sinergise"), vodilne razvijalske platforme za podatke opazovanja Zemlje (EO). Z zmanjšanjem zahtevnosti analize in pridobivanja vpogledov ter stroškov shranjevanja podatkov opazovanja Zemlje se želi družba Planet še naprej širiti na nove vertikalne trge z izdelki in aplikacijami, na katerih so ti podatki zelo pomembni, kot so kmetijstvo, javna uprava, zavarovalništvo, finančni trgi in trajnostno upravljanje dobavne verige.

Tehnologija podjetja Sinergise poganja napredno pretočno platformo v oblaku Sentinel Hub, ki jo podpira Evropska unija in temelji na API-ju ter strankam omogoča dostop do podatkov EO iz različnih virov za obdelavo, analizo in pridobivanje vpogleda. Družba Planet in podjetje Sinergise sta partnerja od leta 2016 in ta prevzem potrjuje, da je za podjetja in vlade ključnega pomena, da so podatki opazovanja Zemlje bolj dostopni in uporabni za odločevalce.

"Tehnologija podjetja Sinergise je prvovrstna", je dejal Will Marshall, izvršni direktor in soustanovitelj družbe Planet. "Naša integracija s podjetjem Sentinel Hub bo znatno pospešila naše načrte za platformo s podatki o Zemlji, zlasti z zmanjšanjem ovir za dostop do podatkov opazovanja Zemlje, ki širijo trg, in z omogočanjem partnerjem, da hitro in enostavno gradijo aplikacije, kar skrajša čas do ustvarjanja vrednosti. Poleg tega ta prevzem potrjuje našo trdno zavezanost naložbam v Evropi ter vzpostavljanju in omogočanju tamkajšnjega ekosistema trga na nižji stopnji".

Družba Planet pričakuje, da bo ta prevzem zmanjšal ovire za sedanje in nove stranke pri dostopu do podatkov opazovanja Zemlje in ukrepanju v zvezi z njimi. Pričakuje se, da bo dodajanje zmogljivosti platforme Sinergise strankam omogočilo lažje pridobivanje vpogledov iz različnih virov satelitskih podatkov, partnerjem pa gradnjo lastnih aplikacij na podlagi platforme Planet za pridobivanje dodatne vrednosti iz podatkov opazovanja Zemlje.

"Navdušeni smo, da lahko združimo naše tehnologije in skupaj zgradimo zmogljivo platformo za podatke o Zemlji, ki bo v celoti izkoristila potencial podatkov opazovanja Zemlje," pravi Grega Milčinski, soustanovitelj podjetja Sinergise. "Dolgoletno partnerstvo z družbo Planet nas je spodbudilo k veliko hitrejšemu sprejemanju aplikacij, ki temeljijo na opazovanju Zemlje."

Platforma Sentinel Hub podjetja Sinergise omogoča podjetjem, vladam in kmetom, da spremenijo svoje prakse upravljanja in poročajo o svojem trajnostnem vplivu. Ti viri podatkov in distribucijske storitve vladam in kmetijskim podjetjem omogočajo vizualizacijo in analizo različnih podatkovnih izdelkov hitreje, kot kadar koli doslej. Evropska vesoljska agencija (ESA) priznava pomen inovativnih tehnologij in ozaveščenost o storitvah, ki temeljijo na opazovanju Zemlje, ter omogočila enostaven dostop do podatkov družbe Planet v platformi Sentinel Hub.

Transakcija bo predvidoma zaključena v drugem četrtletju tekočega poslovnega leta družbe Planet in zanjo veljajo določeni pogoji za zaprtje. To bo šesti prevzem družbe Planet (2015 skupina podjetij BlackBridge, 2017 Terra Bella od Googla, 2019 Boundless Spatial, Inc., 2021 VanderSat B.V., in 2023 Salo Sciences, Inc.).

O družbi Planet Labs PBC

Družba Planet je vodilni svetovni ponudnik dnevnih satelitskih posnetkov in geoprostorskih rešitev. Poslanstvo družbe Planet je vsakodnevno slikanje sveta ter skrb, da so spremembe vidne, dostopne in izvedljive. Družba Planet, ki so jo leta 2010 ustanovili trije znanstveniki vesoljske agencije NASAE, načrtuje, gradi in upravlja največjo floto slikovnih satelitov za opazovanje Zemlje. Družba zagotavlja ključne podatke, napredne vpoglede in programske rešitve več kot 880 strankam, med katerimi so vodilna svetovna kmetijska, gozdarska, obveščevalna, izobraževalna in finančna podjetja ter vladne agencije, ki uporabnikom omogočajo preprosto in učinkovito pridobivanje edinstvene vrednosti iz satelitskih posnetkov. Družba Planet je javno koristna družba, ki kotira na newyorški borzi pod oznako PL. Za več informacij obiščite www.planet.com ali nam sledite na Twitterju.

O podjetju Sinergise

Sinergise je evropsko podjetje za geoprostorsko tehnologijo, ki je najbolj znano po svoji platformi Sentinel Hub, nagrajeni storitvi arhiviranja, obdelave in distribucije satelitskih posnetkov, ki poganja aplikacije za opazovanje Zemlje po vsem svetu in vsak mesec obdela več sto milijonov zahtevkov ter predela več kot 50 PB podatkov iz misij Sentinel, Landsat, Planet in drugih. Podjetje Sinergise razvija in uporablja rešitve, ki temeljijo na strojnem učenju, za spremljanje planeta, od kmetijskih dejavnosti do prepoznavanja novozgrajenih objektov. Njihove aplikacije in storitve uporablja več sto tisoč ljudi po vsem svetu.

V prihodnost usmerjene izjave

Razen zgodovinskih informacij, ki jih vsebuje to sporočilo za javnost, so zadeve, navedene v tem sporočilu za javnost, v prihodnost usmerjene izjave v smislu določb "varnega pristana" Zakona o reformi sodnih postopkov v zvezi z zasebnimi vrednostnimi papirji iz leta 1995, med drugim vključno z implicitnimi in eksplicitnimi izjavami glede: sposobnosti družbe za izkoristek tržne priložnosti; ali bo družba lahko uresničila svoje pobude za rast in kdaj; ali bo družba lahko uspešno sklenila sporazum o prevzemu dejavnosti podjetja Sinergise d.o.o. pravočasno ali sploh; ali bo družba uspešno vključila strateške prevzeme in od tega dosegla potencialne koristi; kako bo družba izvajala svoja partnerstva in pogodbe ter kako bodo njeni partnerji in stranke uporabljali podatke in tehnologijo družbe; ter finančne napovedi družbe. Besede, kot so "pričakujemo", "ocenjujemo", "projekt", "proračun", "napovedujemo", "predvidevamo", "nameravamo", "načrtujemo", "iščemo", "lahko", "bodo", "bi morali", "bi", "verjamemo", "potencialno", "strategija", ", "priložnost", "cilj", "nadaljujemo" in podobni izrazi v vseh njihovih oblikah ali njihova negacija ali razprave o strategiji, načrtih, ciljih, namerah, ocenah, napovedih, obetih, predpostavkah ali ciljih so namenjeni prepoznavanju takšnih v prihodnost usmerjenih izjav. V prihodnost usmerjene izjave temeljijo na prepričanju vodstva družbe ter predpostavkah in informacijah, ki so mu trenutno na voljo. Ker takšne izjave temeljijo na pričakovanjih glede prihodnjih finančnih in poslovnih rezultatov in niso izjave o dejstvih, se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od predvidenih. Dejavniki, zaradi katerih se lahko dejanski rezultati bistveno razlikujejo od trenutnih pričakovanj, med drugim vključujejo: ali bo trg za izdelke in storitve družbe, ki temelji na njeni zbirki podatkov, ki prej ni obstajal, rasel v skladu s pričakovanji; sposobnost družbe, da učinkovito upravlja svojo rast; ali bodo sedanje ali potencialne stranke sprejele platformo družbe; mednarodno poslovanje družbe, ki povzroča poslovna in gospodarska tveganja, ki lahko vplivajo na njeno poslovanje in finančne rezultate; padci ali nestanovitnost splošnih gospodarskih razmer; in drugi dejavniki, opisani pod naslovom "Dejavniki tveganja" v letnem poročilu na obrazcu 10-K, ki ga je družba predložila Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC), in vseh nadaljnjih poročilih, ki jih družba lahko predloži SEC. Kopije vsake vloge je mogoče dobiti pri družbi ali Komisiji za vrednostne papirje in borzo. Vse v prihodnost usmerjene izjave odražajo prepričanja in predpostavke družbe na dan izdaje tega sporočila za javnost. Družba se ne zavezuje, da bo posodobila izjave o prihodnosti, da bi odražale prihodnje dogodke ali okoliščine.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Predstavnica družbe Planet za stike z javnostjo
Claire Bentley Dale

Planet Labs PBC
comms@planet.com

Predstavnik družbe Planet za odnose z investitorji
Chris Genualdi, Cleo Palmer-Poroner

Planet Labs PBC
ir@planet.com

Vir: Planet