O-STA

Europark Maribor vabi na velikonočni sejem

Bliža se velika noč, ki v naših krajih že stoletja predstavlja enega izmed najpomembnejših krščanskih praznikov. Čeprav ima v vsaki družini drugačen pomen, je velika noč praznik veselja, upanja, pomladi in novega življenja. Običajno jo praznujemo v krogu družine, ko se miza šibi pod težo prazničnih dobrot, velikonočna jajčka pa krasijo naše domove. Da bodo letošnji prazniki ostali v posebej lepem spominu, so v nakupovalnem središču Europark Maribor pripravili velikonočni sejem, ki bo od 6. do 8. aprila na osrednjem prireditvenem prostoru in nakupovalnih ulicah. Na stojnicah bodo obiskovalci našli številne izdelke - od domačih pekovskih dobrot in sveže zelenjave do lesenega nakita ter izdelkov iz gline.

Domače dobrote in velikonočni aranžmaji

Na Europarkovem velikonočnem sejmu bo obiskovalcem na voljo zelo raznolika ponudba. Na stojnicah bodo lokalni ponudniki predstavili ročne izdelke iz lesa, gline in recikliranega tekstila ter druge unikatne izdelke iz naravnih materialov. Obiskovalci bodo lahko izbirali med ročno poslikanimi pirhi s certifikatom, pletenimi košarami ter izdelki iz slanega dekorativnega testa, kot so sklede, košare, zajčki, pogrinjki, venčki in še marsikaj. Na sejmu vsekakor ne bodo manjkali potica, velikonočni kruh in vino. Obiskovalci se bodo na koncu lahko posladkali še z raznoraznimi slaščicami, pecivom in piškoti. Za domov pa si bodo lahko nabrali ekološko sadje, zelenjavo in jajca. Na sejmu bo mogoče kupiti tudi razne družabne igre za otroke in starše.

Velikonočni zajček bo razveseljeval s čokoladnimi pirhi

V petek in soboto, 6. in 7. marca, bo za pravo velikonočno vzdušje poskrbel velikonočni zajček, ki bo obiskovalcem delil čokoladne pirhe. Na nakupovalnih ulicah ga boste našli med 10. in 12. uro ter od 15. do 17. ure.

Velika noč je tudi čas obdarovanja

V nekaterih družinah imajo običaj, da ob velikonočnih praznikih priredijo lov za skritimi jajci, spet drugi pa po hiši ali stanovanju skrijejo tudi lepe pozornosti za najdražje. Med priljubljenimi darili so velikonočna jajca in zajčki, odlična izbira pa so lahko tudi darilni boni, s katerimi obdarovancem lahko uresničite tiste najbolj skrite želje. Darilne bone Desetak si lahko priskrbite pri Europarkovi info točki ali jih preprosto naročite preko spleta na www.desetak.si.

Prazniki so lepa priložnost, da si vzamete več časa za najbližje, se z njimi podružite in ustvarite nepozabne spomine. Na velikonočni ponedeljek, 10. aprila, bo zato nakupovalno središče Europark zaprto.