O-STA

Župan Matija Kovač z novinarji o prazniku in usmeritvah za prihodnje delo

Celje, 5. april 2023 - Župan Mestne občine Celje Matija Kovač se je danes srečal z novinarji in jim predstavil aktivnosti ob prazniku Mestne občine Celje ter strateške cilje občinske uprave Mestne občine Celje.

11. aprila Mestna občina Celje praznuje svoj praznik. Na večerni prireditvi bomo podelili najvišja občinska priznanja, ves dan pa bo v mestu pestro dogajanje namenjeno občankam, občanom in obiskovalcem mesta. Tudi sicer ves april z našimi javnimi zavodi pripravljamo bogato prireditveno dogajanje.

Več o prazničnem aprilu https: TUKAJ.

Jutri bodo vsa gospodinjstva v občini prejela Celje Časo.pis, glasilo Mestne občine Celje, ki smo ga v sodelovanju z zunanjimi sodelavci popolnoma prenovili in prinaša zelo zanimive celjske vsebine.

Župan je napovedal 1. mestno konferenco Mestne občine Celje, Radikalno sodelovanje, ki bo v sredo, 12. 4., v Celjskem domu. Na konferenci si želimo slišati mnenja in poglede zaposlenih na Mestni občini Celje, v javnih zavodih in podjetjih, predstavnikov ožjih delov občine, (lokalne) politike, nevladnih organizacij, gospodarstva, športa, kulture, šolstva, znanosti in raziskovanja, predstavnikov vseh generacij, ki se želijo opolnomočiti in družiti s ciljem, da stvari poskusimo narediti drugače, bolje in s skupnim ciljem, da naše mesto postane dinamična, samozavestna in vitalna skupnost.

Prirejamo Pomladno kolesarjenje skupaj z Občino Laško. Rekreacijska prireditev, ki postaja tradicionalna in je namenjena vsem ljubiteljem kolesarjenja, bo v soboto, 15. aprila 2023, od 10. do 13. ure na trasi Celje-Laško-Rimske Toplice in bo v delu potekala po urejeni državni kolesarski povezavi D1 od Celja do Rifengozda.

V juniju bo Celje gostilo nacionalno kolesarsko konferenco in start etape kolesarske dirke Po Sloveniji.

Investicijski projekti, ki jih bomo na Mestni občini Celje izvajali v tem proračunskem obdobju in v naslednjih letih ter so vključeni v načrt razvojnih programov (NRP), so usmerjeni tudi v doseganje

petih strateških ciljev občinske uprave za obdobje do leta 2030:

1. Trajnostni urbani razvoj

Urejena in pregledna prostorska ter zemljiška politika kot pogoj za trajnostni in v prihodnost usmerjeni razvoj mesta in okolice.

2. Zeleno mesto po meri ljudi

Zeleno, urejeno in dobro vzdrževano mesto s podeželjem, s fokusom na kakovosti življenja občank in občanov.

3. Mesto s posluhom za ljudi

Dostopna in učinkovita občinska uprava, s prenovljenimi komunikacijski kanali za dejavno, odzivno in vključujočo komunikacijo z občankami in občani.

4. Moč povezane skupnosti

Skupnost, ki misli s toliko možgani, kolikor jih šteje - za bolj povezano in sodelujoče mesto, ki z dejanji v sedanjosti daje usmeritev prihodnosti.

5. Celje, srce regije

Krepitev položaja gospodarskega, upravnega, izobraževalnega, kulturnega, zdravstvenega, turističnega, športnega in prometnega središča regije, ki ga predstavlja Celje kot urbano in pametno mesto novih tehnologij, razvoja in živahnega dogajanja.