O-STA

Glasbeni april v Celju

Pomladni koncert 2022, fotografija 1
Pomladni koncert 2022, fotografija 2
Pomladni koncert 2022, fotografija 3
Pomladni koncert 2022, fotografija 4
Pomladni koncert 2022, fotografija 5


Knežje mesto slovi po odličnih glasbenikih. Ena najbolj prepoznavnih ljubiteljskih dejavnosti v Celju je vedno bilo zborovsko petje. To želimo ohraniti, za to skrbimo in se trudimo zlasti na celjskih osnovnih in srednjih šolah, kjer imamo odlične mladinske zbore. Mednje sodijo prav gotovo tudi vsi vokalni in glasbeni sestavi GCC.

Tudi tokrat bomo na koncertu prisluhnili ubranemu petju DPZ GCC pod vodstvom profesorja Davida Preložnika, Noneta GCC pod vodstvom profesorice Barbare Arlič Kerstein, FAVOZE pod vodstvom profesorja Danijela Berdena. Nastopil bo tudi naš učiteljski Kvintet GCC. Instrumentalno bo dogodek popestrila zasedba Gipsy sekstet GCC, ki jo vodi profesor Sašo Šonc.

Program smo v čast našemu mestu in državi ter visokih jubilejev obarvali praznično in ga zaznamovali z mladostnimi odtenki slovenskih barv.

V aprilu, prazničnem mesecu Mestne občine Celje, bo knežje mesto ponovno zazvenelo v radostnih pesmih otrok in mladih, saj se v mesto vrača Mladinski pevski festival 2023, tokrat po nekajletnem premoru spet kot večdnevni dogodek! Tradicija te pevske manifestacije v Celju poteka že od leta 1946 in letošnje pevsko srečanje bo nacionalnega značaja z otroškimi in mladinskimi zbori iz naše države. Letos se bo festival z različnimi dogodki odvijal med 17. in 24. aprilom.

V ponedeljek, 17. aprila 2023, se bo ob 16. uri v veliki dvorani Celjskega doma začelo srečanje srednješolskih zborov, pevski dogodek, ki že drugo leto zapored spodbuja sodelovanje in povezanost med šolami. V Celje prihaja več kot 300 pevcev in zborovodij iz Ljubljane, Maribora, Brežic in Celja ter študentje glasbene pedagogike iz mariborske in ljubljanske univerze, saj bo koncertnemu delu sledilo tudi strokovno srečanje glasbenih pedagogov.

PRILOGA: Fotografije lanskega pomladnega koncerta (arhiv GCC)

Dodatne informacije:

Rok Lipnik, v. d. ravnatelja GCC, 041 39 29 49, rok.lipnik@gcc.si