O-STA

Sprejeli evropsko podprvakinjo in razglasili najboljše športnice in športnike

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je pred prireditvijo v mestni hiši sprejel evropsko podprvakinjo v teku na 800 metrov Anito Horvat.


Včeraj je v Domu kulture Velenje potekala prireditev Športnik leta v Mestni občini Velenje 2022. V minulem letu so nas športnice in športniki znova razvajali z izjemnimi predstavami na različnih tekmovanjih. Nominirance in goste sta pozdravila župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik ter se jim zahvalila za vrhunske rezultate in predanost športu. Posebna gosta večera sta bila Velenjčana Robert Hrgota, glavni trener slovenskih smučarskih skakalcev, in Gašper Berlot, pomočnik trenerja.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je s sodelavci in predsednikom Športne zveze Velenje pred prireditvijo v mestni hiši sprejel evropsko podprvakinjo v teku na 800 metrov Anito Horvat. 26-letna atletinja, članica Atletskega kluba Velenje, je srebrno kolajno osvojila na članskem dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Carigradu marca letos z odličnim časom 2:00,54. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je atletinjo Anito Horvat pohvalil za odličen rezultat in se zahvalil za prepoznavnost Velenja z denarno nagrado v višini 2.000 evrov.

Športnica in športnik leta sta postala deskarka Gloria Kotnik in metalec kopja Filip Dominković. Ekipa leta je postala članska ekipa Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Športnik invalid je postal parastrelec Gorazd Franček Tiršek, športnica invalidka pa parakarateistka Diandra Bekčić. Športnik mladinec je postal športni plezalec Lovro Črep, športnica mladinka pa taekwondoistka Pia Zoja Glavnik. Športnik invalid mladinec je postal paraplavalec Gašper Glušič, športnica invalidka mladinka pa paraplavalka Tonja Berložnik. Športnik kadet je postal plavalec Matic Bizjak Jambrović, športnica kadetinja pa plavalka Najya Hana Jukić. Športnica in športnik leta v neolimpijskih disciplinah sta postala Staša Lipnik in Luka Krel, oba člana Taekwon-do&Kickboks kluba Skala Velenje. Podelili so tudi priznanja športnim pedagogom, jubilejna priznanja za posameznike za delo v športu, za športne dosežke in sodelovanje pri razvoju športa v Mestni občini Velenje. Vsem športnicam in športnikom, staršem, trenerjem in drugim podpornikom športa in športnikov iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za trud, ki ga vlagajo v mlade in promocijo športa.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje