O-STA

V Celju prva mestna konferenca Radikalno sodelovanje

Foto: Gregor Katič

Celje, 7. april 2023 - V sredo, 12. aprila 2023, od 10-ih do 16-ih bo v Celjskem domu

prva mestna konferenca Mestne občine Celje, ki smo jo naslovili Radikalno sodelovanje.

Na prvi mestni konferenci želimo z najrazličnejšimi akterji v mestu iskati odgovore na vprašanja o (p)oživitvi mesta, moči sodelovanja za boljše delovanje organizacij, kako doseči, da Celje postane živahno stičišče inovativnega ustvarjanja na vseh področjih bivanja, se pogovarjati o navdihujočih dobrih praksah ...

Želimo slišati mnenja in poglede zaposlenih na Mestni občini Celje, v javnih zavodih in podjetjih, predstavnikov ožjih delov občine, (lokalne) politike, nevladnih organizacij, gospodarstva, športa, kulture, šolstva, znanosti in raziskovanja, predstavnikov vseh generacij, ki se želijo opolnomočiti in družiti s ciljem, da stvari poskusimo narediti drugače, bolje in s skupnim ciljem, da naše mesto postane dinamična, samozavestna in vitalna skupnost.

Po uvodnem pozdravu nas bo kot posebni gost s svojo zgodbo sodelovanja na lokalni ravni navdušil dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje s svojo ekipo. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj navdihujočih praks iz vse Slovenije, ki nam bodo dale zagon za aktivno sooblikovanje novih iniciativ v Celju. Z nami bodo Zala Velkavrh, članica urbanističnega kolektiva ProstoRož, ekipa projekta GovJam in antropolog in Celjan dr. Dan Podjed.

Po pogostitvi in kratkem glasbenem nastopu bo pretežni del dneva namenjen identificiranju potencialov in področij, na katerih si kot uslužbenke, uslužbenci, občanke in občani želimo pozitivnih sprememb.

Dogodek bodo povezovale in usmerjale Marjeta Novak, specialistka za vključujoče procese, certificirana profesionalna moderatorka ter predsednica Društva moderatorjev Slovenije, ter Celjanki in družbeni inovatorki Andreja Cepuš in Tanja Tamše.