Kako pripraviti torto YUZU?
Za vas smo pripravili recept za najbolj osvežujočo poletno torto, ki bo navdušila tudi ljubitelje sladkih okusov. Yuzu spada v družino citrusov, ki po videzu spominja na grenivko, po okusu pa na mešanico limone in mandarine s pridihom limete in grenivke.
Za izdelavo kreme potrebujemo:
500 gramov smetane
500 gramov vode
100 gramov sladkorja
180 gramov topgela
150 gramov aromata grški jogurt
50 gramov aromata yuzu
Za izdelavo sadnega diska potrebujemo:
90 gramov smetane
60 gramov vode
20 gramov sladkorja
50 gramov topgela
80 gramov aromata yuzu
Predhodno spečemo mandljev biskvit.
Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 min. Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.
Najboljši okusi slovenske proizvodnjeNajboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.