O-STA

Vrtnarski sejem v Europarku - skrivnosti vrtnarjenja na enem mestu

Pomlad je tukaj, z njo pa tudi čas, ko se mnogi lotijo opravkov okoli hiše. Se že nekaj časa poigravate z idejo, da bi končno uredili domači vrt in pridelali nekaj zelenjave, sadja in zelišč? Potem ste lepo vabljeni, da se v soboto, 22. aprila, sprehodite med stojnicami Vrtnarskega sejma na nakupovalnih ulicah mariborskega Europarka. Na sejmu boste našli vse potrebno za urejanje vrta, sajenja prvih sadik in nasvete za načrtovanje pridelkov, ponudniki pa vam bodo odgovorili na vprašanja in z vami delili preizkušene trike.

Od raznolikega balkonskega cvetja do eksotičnih sadik

Na Europarkovem vrtnarskem sejmu bodo obiskovalci lahko našli bogato paleto vrtnarskih izdelkov, vključno z visokimi gredami, ekološkim filcem in drugimi vrtnarskimi pripomočki. Na voljo bodo tudi sadike zelenjadnic, tudi eksotičnih, sadike zelišč, raznoliko balkonsko cvetje in ostale rožice ter različne sorte jagod.

Praktični nasveti in navdihujoči triki za čudovit vrt v pomladnem času

Obisk vrtičkarskega sejma je odlična priložnost, da se seznanite z osnovami vrtnarjenja. Različni ponudniki bodo z veseljem delili nasvete in ideje glede izbire pravih rastlin, oblikovanja gredic ter urejanja vrta na okolju prijazen način. Na sejmu boste lahko poklepetali tudi s strokovnjakinjo na področju ekoloških izdelkov in zdravega življenja Metko Ternjak Gomboc, ki vam bo na podlagi bogatih izkušenj z veseljem odgovorila na vprašanja in z vami delila kakšen uporaben recept.

Ne glede na to, ali ste izkušeni vrtnarji ali svojo vrtnarsko avanturo šele začenjate, bo Vrtnarski sejem v Europarku odlična priložnost za sveže ideje, izmenjavo izkušenj z drugimi vrtnarskimi navdušenci in lep začetek nove vrtnarske sezone.