O-STA

Družba Milliken & Company zaznamuje pet let napredka v poročilu o trajnostnem razvoju za leto 2022 "FOR HUMANKIND"

Preverjeni cilji ničelne neto vrednosti utrjujejo kratkoročni in dolgoročni globalni trajnostni vpliv podjetja

SPARTANBURG, S.C.--(BUSINESS WIRE)-- Diverzificirani svetovni proizvajalec družba Milliken & Company je danes objavila svoje peto letno trajnostno poročilo "For HumanKind" (Za človeštvo). Poročilo spremlja napredek družbe Milliken pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja do leta 2025, ki so bili prvotno določeni leta 2019, in zagotavlja začetne izhodiščne podatke za cilje ničelne neto vrednosti, ki bodo uradno preverjeni leta 2022. Poročilo prikazuje, kako trajnost vpliva na Millikenovo poslovanje danes in je sestavni del njegove prihodnosti.

Millikenova napoved kratkoročnih in dolgoročnih ciljev za doseganje ničelne neto vrednosti do leta 2050 je dodala novo razsežnost njegovim trajnostnim prizadevanjem. Milliken je eno od prvih 50 podjetij na svetu in prvo v Južni Karolini, ki je imelo znanstveno utemeljene cilje, odobrene v okviru pobude Science Based Targets (SBTi), ki jo podpirajo Združeni narodi. Ti cilji so se pridružili 12 drugim trajnostnim ciljem, ki jih je družba Milliken določila za usmerjanje svojega dela z ljudmi, izdelki in planetom z vidika človeških koristi in znanosti.

"Navdihujoče je videti, kaj smo dosegli v le nekaj letih. Vemo, da lahko ta napredek nadaljujemo, če združimo naše sodelavce, delničarje, partnerje in stranke, da postanejo del rešitve najbolj perečih svetovnih izzivov, vključno s podnebnimi spremembami," pravi Halsey Cook, predsednik in izvršni direktor družbe Milliken. "Naše delo še zdaleč ni končano in zavedamo se, da je timsko delo ključ do pospeševanja inovacij, ki bodo omogočile uspeh - ne le za nas, temveč za vse človeštvo."

Leta 2022 je družba Milliken napovedala tudi postopno opustitev uporabe PFAS v svojih vlaknih in zaključnih oblogah v svojem tekstilnem portfelju, ki jo je zaključila decembra 2022. V skladu z zavezanostjo rešitvam za plastiko ob koncu življenjske dobe je Millikenova korporativna fundacija - dobrodelni sklad Milliken & Company Charitable Foundation - investirala v Center za trajnostno vedenje in vpliv partnerstva za recikliranje, ki ponuja oprijemljive rešitve za povečanje stopnje recikliranja v ameriških gospodinjstvih. Raznolikost med vodstveno ekipo družbe Milliken v ZDA se je od leta 2018 povečala za 10 %, kar pomeni 36-odstotno spolno raznolikost in 17-odstotno rasno/etnično raznolikost. Pomembno je, da je družba Milliken letos dosegla tudi svoj cilj 25-odstotnega zmanjšanja indeksiranih emisij toplogrednih plinov v svojih dejavnostih in se bo zdaj osredotočila na večje zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v skladu s svojimi cilji ničelne neto vrednosti.

"Naša trajnostna prizadevanja se še naprej razvijajo, kar dokazuje premik od cilja emisij toplogrednih plinov k bolj celovitim ciljem ničelne neto vrednosti," dodaja podpredsednik uprave in glavni svetovalec družbe Milliken Kasel Knight. "Ponosni smo na to, kar smo dosegli v letu 2022, in prepričani smo, da bomo svoja prizadevanja izboljšali z novimi priložnostmi za uresničevanje našega namena pozitivno vplivati na svet za prihodnje generacije."

Poročilo družbe Milliken o trajnostnem razvoju za leto 2022 je na voljo na spletni strani milliken.com/sustainability, skupaj z dodatnimi viri z ničelno neto vrednostjo in poročili iz prejšnjih let.

O družbi Miliken

Družba Milliken & Company je vodilno globalno proizvodno podjetje, ki se osredotoča na znanost o materialih in že danes zagotavlja preboje jutrišnjega dne. Družba Milliken ustvarja izdelke, ki izboljšujejo življenja ljudi, ter zagotavlja rešitve za svoje stranke in skupnosti, od vodilnih molekul v industriji do trajnostnih inovacij. Na podlagi več tisoč patentov in portfelja aplikacij na področju tekstila, specialnih kemikalij, talnih oblog in zdravstvenega varstva podjetje spodbuja skupni občutek za integriteto in odličnost, da bi pozitivno vplivalo na svet za več generacij. Odkrij več o radovednih umih in navdihujočih rešitvah na milliken.com in Facebooku, Instagramu in LinkedInu.

Originalno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230419005301/en/

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/20230419005301/en/

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Vir: Milliken & Company