O-STA

Telekom Slovenije omogoča takojšen priklop interneta in televizije

Ljubljana, 5. maja - V Telekomu Slovenije ne pristajajo na kompromise in nenehno izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Tako odslej svojim novim naročnikom priklop interneta in televizije omogočajo takoj po sklenitvi pogodbe. Tovrstna rešitev je še posebej dobrodošla za naročnike, pri katerih, na primer, optični priključek še ni vzpostavljen, ga bo pa Telekom Slovenije zgradil ali dogradil v kratkem. V letu 2022 je Telekom Slovenije sicer priklop na dostopovno optično omrežje omogočili dodatnim 30.909 gospodinjstvom, tako da skupno priklop na svoje optično omrežje omogoča že več kot 442.000 gospodinjstvom.

Novi naročniki do vzpostavitve fiksne širokopasovne povezave tako storitve uporabljajo takoj, in sicer preko mobilne tehnologije. Rešitev, prek katere je naročnikom internet, fiksna telefonija in televizija na voljo prek mobilnega omrežja, je Telekom Slovenije med prvimi na svetu razvil in jo omogoča že od leta 2015, doslej pa je bila rešitev na voljo predvsem uporabnikom na območjih, kjer vzpostavitev fiksnega priključka ni možna, je pa na voljo mobilni signal. Z razvojem zmogljivega mobilnega omrežja z visoko stabilnostjo in povečevanjem kapacitet je odslej rešitev širše dostopna.

"V Telekomu Slovenije ves čas izboljšujemo uporabniško izkušnjo. Uporabniki želijo storitve uporabljati takoj, brez čakanja na priklop, zato smo jim to omogočili. Sedaj sta internet in televizija na voljo praktično takoj. Ob sklenitvi pogodbe namreč naročnik na prodajnem mestu ali pa po pošti, če naročnino na fiksne storitve sklene na daljavo, prejme modem in do tri NEO Smartboxe, ki jih enostavno sam namesti. Storitve so že aktivirane in delujejo takoj po namestitvi," ob tem pojasnjuje Rok Gorjup, direktor Prodaje v Telekomu Slovenije.

Novi naročniki paketov NEO A, NEO B in NEO C so tako v primeru, če še nimajo zmogljivega fiksnega priključka, v omrežje takoj povezani preko vrhunskega mobilnega omrežja.

Na ta način v Telekomu Slovenije naročnikom olajšajo tudi prehod z bakrenega na optično omrežje.

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše optično omrežje v državi; priklop nanj omogoča že več kot polovici gospodinjstev v Sloveniji. Naročnikom so trenutno na voljo hitrosti do 2 gigabita na sekundo (Gbit/s), ob tem pa Telekom Slovenije omrežje nadgrajuje tudi s tehnologijo XGS-PON, ki omogoča hitrosti do 10 Gbit/s.