O-STA

Napoved: Novinarska konferenca mladih o predlaganih spremembah na področju štipendiranja po seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji,

obveščamo vas, da bo novinarska konferenca potekala v torek, 9. maja 2023 po seji odbora od 16.00 do 17.00 na Trgu republike. Novinarsko konferenco, ki bo potekala neposredno po seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide organizirajo Mladinski svet Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije in Študentska organizacije Slovenije.

V Državnem zboru se bodo organizacije, ki sicer delujejo tudi znotraj Medgeneracijske koalicije Slovenije - MeKoS, udeležile 12. seje Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, na kateri bo obravnavan Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o štipendiranju (ZŠtip-1C). Ta se nanaša na možnost prejemanja tako Zoisove kot državne štipendije in zvišanje štipendij za deficitarne poklice. Na novinarski konferenci bodo predstavniki organizacij podali izjave glede predlagane zakonodaje, za katero si organizacije prizadevajo že dlje časa, in se odzvali na dogajanje na seji odbora. Predstavniki organizacij bodo po novinarski konferenci tudi na voljo za dodatna vprašanja.

Vljudno vas naprošamo, da svojo prisotnost predhodno sporočite na: jaka.trilar@mss.si (040 783 693) ali mark.djurasevic@dijaska.org (041 530 087).


Dijaska organizacija Slovenije
MLADINSKI SVET SLOVENIJE NATIONAL YOUTH COUNCIL OFSLOVENIA
STUDENTSKA ORGANIZACIJA SLOVENIJE