O-STA

Živahno dogajanje v Europarku: Festival turizma in Portreti z Mitjo Bokunom

Počasi se približuje poletje, ko se sprostimo, si napolnimo baterije in se prepustimo radostim, ki jih prinaša ta letni čas. Dolgi in topli dnevi nam omogočajo, da med poletnimi počitnicami raziskujemo nove kraje, se odpravimo na nepozabne pustolovščine in ustvarimo spomine, ki ostanejo za vedno. Ne glede na to, ali se boste letos odpravili na morje, v gore ali na potep po Sloveniji, je možnosti za sprostitev res veliko. Če že razmišljate o poletnem oddihu in ideje za počitniško destinacijo še iščete, lahko ta konec tedna obiščete Festival turizma, ki bo 12. in 13. maja v Europarku.

Po ideje za poletne dopuste na Festival turizma

Festival turizma bo obiskovalcem Europarka v petek in soboto ponudil priložnost, da se poglobijo v letošnjo turistično ponudbo ter načrtujejo svoje poletne dogodivščine. Na festivalu bodo prisotni ponudniki z različnih koncev Slovenije, ki bodo predstavili možnosti za izlete in potovanja ter neodkrite kotičke naše države. Na dvodnevnem festivalu ne bo manjkalo idej za krajši ali daljši oddih tako za tiste, ki počitnice radi preživljate aktivno, kot tudi tiste, ki vas zanima spoznavanje kulturne dediščine in zgodovine.

Portreti z Mitjo Bokunom

Si že od nekdaj želite svoj risarski portret? V soboto, 13. maja, boste v nakupovalnem središču Europark našli umetnika Mitjo Bokuna, ki bo brezplačno ustvarjal umetniške portrete obiskovalcev. Priznani ilustrator in slikar bo portrete obiskovalcev v stilu karikatur ter portretov s pasteli in akrilnimi barvami narisal v pičlih desetih minutah. Za zabavno doživetje se ustavite pred trgovino Art med 11. in 14. uro.