O-STA

Le še en dan nas loči do ŠKISOVE TRŽNICE

(Za takojšnjo objavo)

Ljubljana, 10. maj 2023

Samo še en dan nas loči do največje prireditve za mlade na prostem v Sloveniji. Škisova tržnica se bo uradno začela ob 12. uri, trajala pa bo vse do 1. ure zjutraj. Na otvoritvi bo med drugimi študente nagovoril tudi minister za obrambo Marjan Šarec. Vstopnice si lahko samo še danes zagotovite po ceni 12 evrov, jutri se bodo namreč na prizorišču prodajale za 15 evrov.

Uradna otvoritev Škisove tržnice je 11. maja ob 12. uri. Najprej bo imela govor predsednica Zveze ŠKIS Teja Vogrinec, otvoritev pa bo zaključil Boštjan Koritnik, podžupan Mestne občine Ljubljana. Med 12.00 in 16.30 bodo potekale aktivnosti na partnerskih ter klubskih stojnicah in mednarodnem otočku, med 15. in 16. uro pa bodo potekale tudi študentske igre. Ob 17.00 se začne dogajanje tako na glavnem kot tudi na elektro odru. Info točka bo v sredo, 10. 5., odprta med 17.00 in 19.00, v četrtek, 11. 5., pa od 8.00 zjutraj do polnoči.

Z isto vstopnico lahko prosto prehajaš na in iz prizorišča med 11:30 in 20:00. Po 20:00 je možen vstop samo z neuporabljeno vstopnico, po tej uri namreč prehajanje ni dovoljeno. V primeru, da po 20:00 zapustiš prizorišče in se želiš vrniti nazaj, je potreben nakup nove vstopnice.

Letos bodo na glavnem odru nastopili Naboj, Pižoni, Angle's ex, Plateau, Orlek, Društvo mrtvih pesnikov, Pero Lovšin, Big Foot Mama in YU generacija. Na elektro oder pa prihajajo Risa Brown, Sibbjag, Lara Lens, Aney F., VI·AL, Veztax in Glia, ki bodo poskrbeli, da noben ne bo ostal ravnodušen.

Tako kot v letu 2022 smo tudi letos šli v sodelovanje s fundacijo Študentski tolar in s pomočjo študentskih klubov, lastnega vložka Zveze ŠKIS in s sredstvi Fundacije, zbrali 15.000 evrov. Zbrana vsota bo razdeljena med vse študente, ki se bodo prijavili na razpis, ki ga je objavila Fundacija Študentski tolar na njihovih uradnih kanalih. Do denarne pomoči so upravičeni vsi študenti, ne glede na univerzo. Razpis je objavljen na spletni strani Fundacije.

Škisova tržnica bo tudi letos od 12. ure naprej ustvarila Edinstveno izkušnjo vsakega obiskovalca Kardelje ploščadi. Tržnica je skozi leta prerasla v veliko prireditev, katero skozi celoten dan obišče preko 20 tisoč mladih, na žalost pa je to tudi prostor, kjer se ustvari veliko odpadkov. Zato organizatorji vsako leto stremijo k optimizaciji čistoče prizorišča, k še večjemu ločevanju odpadkov, več skrbnikov za okolje in k novim načinom čiščenja prizorišča po končani prireditvi.

Na prizorišču bo letos postavljeno kar 145 različnih zabojnikov za ločeno zbiranje odpadkov. Na postavljenih ekoloških otočkih bomo ločevali embalažo, biološke odpadke in preostanek odpadkov. Nekaj zabojnikov bo nameščenih že izven ograjenega prireditvenega prostora, tako da bomo mlade že pred samim vstopom na prizorišče spodbujali, da z odpadki ravnajo korektno. Po končani prireditvi bo prostor Škisove tržnice in okolico čistilo več kot 70 profesionalnih delavcev, saj stremimo k temu, da dogajanje Škisove tržnice ne vpliva na delo študentov in fakultet naslednji dan.

Organizator poziva vse obiskovalce, da si pravočasno zagotovite vstopnico v predprodaji in se s tem izognite gneči na vhodu. Do 10. 5. so vstopnice po 12 € na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na dan dogodka pa bo vstopnice po ceni 15 € možno dobiti tudi pri vhodu na prireditveno prizorišče. Prireditev je pripravljena na vse vremenske pogoje, v primeru dežja bo možno kupiti tudi pelerino.

Več informacij o Škisovi tržnici 2023:

Maruša Pajer

Vodja marketinga in odnosov z javnostmi na Škisovi tržnici 2023

marusa.pajer@skis-zveza.si

+386 70 705 534

Zveza Škis, Parmova ul. 53, 1000 Ljubljana

info@skis-zveza.si

www.skisovatrznica.si