O-STA

Ideje za pomladne aktivnosti na Rogli

Končno je prišel tisti čas v letu, ko lahko hladnim dnem pomahamo v slovo. Maj je zaradi toplejših temperatur in daljših dni idealen mesec za raziskovanje naravnih znamenitosti in uživanje na prostem. Ena od idej, kako lahko izkoristite sončen dan ali konec tedna, je izlet na Roglo - eno najlepših predalpskih hribovij v Sloveniji, ki nudi obilo možnosti za pomladne aktivnosti z družino, romantične izlete v dvoje ali odkrivanje novih krajev v družbi prijateljev.

Izlet v osrčje mogočnih pohorskih gozdov

Rogla z okolico že od nekdaj predstavlja privlačno turistično, športno in rekreacijsko središče. Ta zelena oaza na vzhodnem delu Alp je odlično izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje in različna adrenalinska doživetja. To je svet čudovitih razgledov, skrivnostnih barij, odprtih planjav in mogočnih gozdov. Če se želite povezati z naravo na prav poseben način, se odpravite na izlet v osrčje mogočnih pohorskih gozdov. Pot med krošnjami na vrhu Rogle leži na nadmorski višini 1517 metrov in obiskovalcem ponuja sprehod med drevesnimi krošnjami ter odkrivanje gozdnega življenja z edinstveno floro in fauno. Na kilometer dolgi poti boste spoznali naravne procese in se naučili, kaj gozd in njegovi prebivalci potrebujejo za življenje. Tako odrasli kot otroci se na poti lahko preizkusite na adrenalinskih postajah in preverite, na primer, kako dobri ste pri ohranjanju ravnotežja nad navideznim breznom. Vsi, ki imate radi bližnjice, si lahko pot navzdol skrajšate s spustom po adrenalinskem 62-metrskem vijugastem toboganu v notranjosti razglednega stolpa, ki obenem ponuja čudovite razglede.

Pot med krošnjami je v mesecu maju odprta vsak dan med 10.00 in 18.00. Celotna pot, vključno z razglednim stolpom, je brez ovir in prilagojena za otroške in invalidske vozičke. Do vstopne točke se lahko pripeljete z avtomobilom, parkirna mesta pa boste našli med Potjo med krošnjami in Hotelom Planja.

Zaradi strogih higienskih standardov in varnosti psom vstop ni dovoljen. Svojega ljubljenčka lahko obiskovalci med obiskom namestite v udobne in čiste pasje hiške, ki so pripravljene pred vhodom. Uporaba pasjih hišk je brezplačna.

Odkrivanje skrivnosti vesolja z virtualno resničnostjo

Nedaleč stran od Rogle je majhen podeželski kraj, skrit med Vitanjske Karavanke in Pohorje, ki je prav tako idealna destinacija za spomladanski izlet. Naselje Vitanje je poleg izhodišča številnih pohodniških izletov tudi kraj vesoljskih doživetij v Centru Noordung. Nenavaden objekt, ki spominja na vesoljsko ladjo, je zrasel v središču vitanjskega starega trškega jedra. S pomočjo virtualne resničnosti, projekcij in razstav ponuja vpogled v neskončnost vesolja in vlogo človeka v njem. Center je poimenovan po Hermanu Potočniku Noordungu, raketnem inženirju ter pionirju astronavtike in kozmonavtike vitanjskih korenin. Z družino, prijatelji ali v dvoje si lahko dan popestrite z obiskom vesolja, poglobite svoje znanje o vesoljskih tehnologijah in se soočite z izzivi vožnje po vesolju.

Ogled eksotičnih živali v Slovenskih Konjicah

Ljubitelji narave in živalskega sveta ne smete izpustiti izleta v Slovenke Konjice. To zgodovinsko bogato mesto namreč skriva številne zanimivosti. Ena od teh je zagotovo živalski vrt in tematski park Mini ZOO Land. V njem si lahko ogledate najrazličnejše živali, vstopite v svet starodavnih kultur in spoznate različna časovna obdobja. Za dan, poln čudes, si oglejte tropske ptice, ki preletavajo iz drevesa na drevo, lenega krokodila, ki se nastavlja soncu, razigrane himalajske koze in poskočne kenguruje. Takoj na vhodu vas bodo pričakali še pritlikav zebu, alpaka, nosati medvedki, rakuni in še mnogo drugih vrst živali. Otroci se lahko v živalskem vrtu preizkusijo tudi v jahanju ponija, hranjenju živali ali v spremstvu animatorja postanejo oskrbniki za en dan.

Od pohodniških izletov in potovanja v vesolje do obiska živalskega vrta - Rogla z okolico ponuja nešteto možnosti za zabavne in poučne izlete za celo družino. Izkoristite prijetne temperature za raziskovanje novih krajev ter ustvarite nepozabne spomine.