O-STA

HOFER namenja 35.000 evrov malčkom in otrokom Botrstva

Kranjska cesta 1

1225 Lukovica

mediji@hofer.si

Sporočilo medijem

Skupaj s svojimi kupci je od leta 2014 programu Botrstvo doniral že skoraj milijon evrov

Lukovica, 24. maj 2023: HOFER prek sklada SKUPAJ za FER otroštvo finančno podpira otroke vseh starosti, ki so vključeni v program Botrstvo. Letos so za malčke in otroke namenili 35.000 evrov, kar je 15.000 več kot lani. S temi sredstvi je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje (ZPM Ljubljana Moste-Polje) v letu 2022 organizirala štiri družinske izlete, razdelila darilne bone v višini 10.000 evrov za šolske potrebščine, otroci pa so se zabavali tudi v trampolin parku ter si ogledali lutkovne predstave. V devetletnem sodelovanju je HOFER s svojimi kupci Botrstvu namenil že skoraj milijon evrov.

Pri podjetju HOFER so lani ustanovili sklad SKUPAJ za FER otroštvo, s katerim želijo otrokom programa Botrstvo v vseh fazah odraščanja zagotoviti lepše otroštvo in boljšo prihodnost. Finančno podprejo aktivnosti, ki jih za otroke iz različnih koncev Slovenije izvaja ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Lani je HOFER malčkom in otrokom programa Botrstvo namenil 20.000 evrov, letos pa je to številko skoraj podvojil, saj sta omenjeni starostni skupini skupaj prejeli 35.000 evrov. Z dodatnimi sredstvi bo jeseni podprl tudi mladostnike in dijake, ki so vključeni v program. V devetletnem skupnem sodelovanju je HOFER skupaj s kupci Botrstvu namenil že skoraj milijon evrov.

Za kaj so namenili lanska sredstva?

Za malčke in njihove družine so organizirali izlet v Kranjsko Goro, obiskali so pustni karneval v Cerknici, si ogledali predstave v Lutkovnem gledališču in obiskali Woop trampolin park. Za osnovnošolce so sredstva namenili predvsem za nakup šolskih potrebščin, med novoletnimi počitnicami pa so otroke peljali na ogled Ledenega kraljestva v Mojstrani. Februarja so organizirali popoldansko sankanje na Krvavcu in odzivi otrok so bili zares prisrčni:

"Z mamico sva se na sankanju imeli super. Prvič sva se peljali z gondolo in sedežnico. Sankali sva se tako hitro, da je mami komaj zavirala, jaz sem pa vriskala."

Otroci programa Botrstva lahko zasijejo le s finančno pomočjo

Trenutno je v programu 5.744 botrov, ki nudijo pomoč 6.205 varovancem. ZPM Ljubljana Moste-Polje veseli, da lahko s pomočjo dobrih ljudi in sklada SKUPAJ za FER otroštvo najmlajšim prižgejo iskrico v očeh. "Vsak dan znova nas navdušuje, kako nadarjeni in zagnani so naši otroci in kako raznolike ter edinstvene prostočasne dejavnosti jih veselijo. Naši varovanci bi bili brez finančne podpore prikrajšani za marsikatero aktivnost," so povedali pri Botrstvu.

Zaradi donacij je izpolnjena marsikatera želja otrok

"Eden izmed naših varovancev redno obiskuje gozdarski tečaj in tečaj arboristike. Poleg nakupa šolskih potrebščin, plačila položnic in avtobusne vozovnice mu omogočimo tudi nakup primernih oblačil in obutve. Drugi ob podpori botrov razvija svojo ljubezen do glasbe na učnih urah diatonične harmonike, tretji pa je še posebej hvaležen, ker krepi svoje znanje robotike in programiranja," so še dodali.

V sklad lahko prispeva vsak: FEROTROSTVO5 na 1919

Velike spremembe se začnejo z malimi dejanji. Za donacijo v Sklad SKUPAJ za FER otroštvo pošljite SMS s ključno besedo FEROTROSTVO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za fer otroštvo otrok Botrstva v Sloveniji. Vsa zbrana sredstva bodo porabljena izključno za programe FER otroštva. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2.

Kontakt Oddelek za odnose z javnostmi Telefon: 01/ 83 46 956 E-mail: mediji@hofer.si

O podjetju HOFER

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 2000 zaposlenih in 91 trgovin. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, večina njegove ponudbe pa predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 vrst izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem zmeraj ponujati najvišjo kakovost po najnižji ceni, kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI SÜD (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) ter ALDI Magyarország (Madžarska) in ALDI Italia (Italija).

Zgodovina skupine ALDI SÜD sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj so značilne jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti in optimizacija procesov na vseh ravneh v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".