O-STA

Svečana podelitev priznanj Šolskega centra Velenje

V četrtek, 25. maja 2023, je v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje potekala svečana podelitev priznanj dijakom in dijakinjam Šolskega centra Velenje, ki so s svojim znanjem, trdim delom, vztrajnostjo, pogumom in samozavestjo dosegli zavidljive uspehe na več področjih.

V nadaljevanju predstavljamo letošnje dobitnike.

Izjemen dijak Šole za strojništvo, geotehniko in okolje Šolskega centra Velenje je LEON KREFT.

Leon je izjemen dijak, ki je v vseh letih srednješolskega izobraževanja dosegal odličen učni uspeh. Kot marljiv in pozitivno naravnan fant je bil vseskozi aktiven član Združenja dijakov Šolskega centra Velenje, zadnji dve leti je bil tudi predsednik Skupnosti dijakov Šole za strojništvo, geotehniko in okolje. Da je vreden zaupanja, se je pokazalo, ko so ga dijaki Šolskega centra izvolili za svojega predstavnika v svetu zavoda.

Vodil je številne šolske prireditve, Mnogoboj družabnosti in Svečano podelitev priznanj dijakom Šolskega centra Velenje, kar kaže na njegove vodstvene in organizacijske spretnosti.

Izkazal se je pri izdelavi raziskovalne naloge Simulacija igranja zračnega nogometa, svoj talent pa je z uvrstitvami na državna tekmovanja pokazal tudi na področju matematike in zgodovine.

Zanesljivo in vestno je opravil praktično usposabljanje na Portugalskem, saj je odprt za nove izkušnje in nadgradnjo svojega praktičnega znanja.

Izjemen dijak Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje je ANDRAŽ OSETIČ.

Andraž Osetič je dijak 4. TRA oddelka. Če bi ga opisali samo z nekaj besedami, bi dejali, da je prijeten, skromen fant, zelo uspešen v šoli in zunaj nje. Je človek, ki je vesten, skrben, na katerega se vedno zaneseš, včasih kar preveč zadržan. Čeprav se dobro počuti, ko ni izpostavljen, ga v ospredje postavijo njegovi dosežki.

Skozi vsa leta izobraževanja je bil odličnjak s samimi peticami. Sodeloval je na številnih kulturnih prireditvah šole, nikoli mu ni bilo težko stopiti pred občinstvo in zaigrati nekaj iz svojega bogatega repertoarja.

Njegov hobi, ki ni edini, je igranje na diatonično harmoniko. Že v osnovni šoli je prejel številna zlata in srebrna priznanja tako na državnem kot mednarodnem nivoju. V času šolanja na Elektro in računalniški šoli se je udeležil številnih tekmovanj v igranju diatonične harmonike in šestkrat prejel zlato priznanje.

Je zelo aktiven prostovoljni gasilec in tudi na tem področju je med najboljšimi. Ima priznanja za desetletno prizadevno delo v gasilski organizaciji, pohvali se lahko tudi s 1. mestom na ekipnem državnem tekmovanju v kategoriji pripravnikov.

Izjemna dijakinja Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje je SARA KLANČNIK.

Sara Klančnik je vsestransko izjemna dijakinja programa Gastronomija, ki je v vseh letih izobraževanja dosegla odličen učni uspeh. Odlikujejo jo široka razgledanost, vestnost, zanesljivost, vztrajnost in kljub mladosti jasno začrtani cilji. Svoja strokovna znanja je v času srednješolskega izobraževanja preizkušala na številnih tekmovanjih. Med njimi najbolj izstopa uspeh na VIII. mednarodnem festivalu baristov GrandGourmet v kategoriji juniorji in seniorji, na katerem je osvojila 4 zlate medalje in 4 zlata priznanja, bronasto medaljo in bronasto priznanje ter zlati pokal absolutne zmagovalke med baristi. Svojo odličnost je pokazala tudi na XVIII. Mednarodnem kulinaričnem festivalu Biser mora, kjer je dosegla 2 zlati medalji, 2 zlati priznanji in 2. mesto v kategoriji timskega tekmovanja srednjih šol. Na 18. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma je dosegla srebrno priznanje, aktivno pa je sodelovala tudi v mednarodnem projektu Erasmus+ "Kitchen Our Kingdom Cooking Our Passion". Njena velika ljubezen je igranje harmonike in petje. Svojo izjemno glasbeno nadarjenost je neštetokrat izkazala na kulturnih prireditvah tako v šoli kot tudi izven nje.


Izjemna dijakinja Gimnazije Šolskega centra Velenje je ANASTAZIJA GRAČNER.

Anastazija Gračner je vsestransko uspešna dijakinja in je na Gimnaziji vsa štiri leta dosegla odličen uspeh s samimi odličnimi ocenami. Paleta njenih zanimanj je izjemno široka, saj najdemo njene uspehe domala na vseh področjih. Je nosilka zlatih priznanj iz zgodovine, nemščine, kemije in biologije, kjer je bila prva v državi, tretje mesto pa je zasedla na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje. Poleg zlatih je na tekmovanjih iz znanja osvojila še šest srebrnih in številna bronasta priznanja. Izjemna je v svoji ljubezni do jezikov, ki jim posveča dobršen del svojega časa. Sodelovala je na številnih domačih in mednarodnih natečajih in vselej osvojila zelo visoke uvrstitve. Na literarnem natečaju za ljubezensko pesem je dosegla 1. mesto in bila celo povabljena v ocenjevalno komisijo, na natečaju za najboljše ljubezensko pismo pa je dosegla 1., 6. in 8. mesto. Na tekmovanju za najboljši haiku je bila nagrajena večkrat, letos za svoje haikuje v nemščini, angleščini in španščini. V več jezikih je objavljala članke, prozo in poezijo, bila vsa štiri leta glavna urednica nemške revije Spaß, svoje široko znanje pa je kot tutorka nesebično delila z drugimi gimnazijci. Na prireditvah se je izkazala kot odlična interpretka, govorka in obenem avtorica.