O-STA

Falcon 40B iz Združenih arabskih emiratov, najbolje ocenjeni model umetne inteligence na svetu, ki ga je izdelal Inštitut za tehnološke inovacije, je zdaj brez licenčnine

ABU DABI, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Falcon 40B Tehnološkega inovacijskega inštituta, vodilni obsežni odprtokodni model umetne inteligence iz ZAE, je zdaj brez licenčnin za komercialno in raziskovalno uporabo kot odgovor na svetovno povpraševanje po vključujočem dostopu do umetne inteligence.

Falcon 40B, ki je na svetovni lestvici Hugging Face za velike jezikovne modele na prvem mestu, prekaša konkurente, kot sta LLaMA podjetja Meta in StableLM podjetja Stability AI. Končni uporabniki programa Falcon 40B imajo na podlagi permisivne licence Apache 2.0 dostop do vseh patentov, ki jih zajema zadevna programska oprema. Apache 2.0 zagotavlja varnost in razpoložljivost varne in zmogljive odprtokodne programske opreme ter vzpostavlja učinkovit model upravljanja.

Neomejen dostop Tehnološkega inovacijskega inštituta do Falcon 40B poudarja njegovo predanost tehnološkim inovacijam in izmenjavi znanja, spodbujanju sodelovalnega ekosistema in krepitvi položaja ZAE kot svetovnega voditelja na področju umetne inteligence. Poleg tega odraža zavezanost ZAE k premikanju meja pri oblikovanju prihodnosti, v kateri bo umetna inteligenca igrala ključno vlogo pri spodbujanju pozitivnih sprememb.

Odprtokodna, brezplačna uporaba Falcon 40B bi lahko subjektom javnega in zasebnega sektorja omogočila večjo učinkovitost, kot so hitrejši začetek projekta, hitrejše iteracije, prožnejši postopki razvoja programske opreme, zanesljiva podpora, ki jo usmerja skupnost, in lažje upravljanje licenc.

Cilj Tehnološkega inovacijskega inštituta je gojiti uspešen ekosistem sodelovanja, inovacij in izmenjave znanja med razvijalci, raziskovalci in podjetji po vsem svetu. S to potezo spodbujamo preglednost, vključenost in hitrejši napredek na področju umetne inteligence v svetu ter odpiramo različne priložnosti za njeno uporabo v različnih panogah in sektorjih.

Dr. Ebtesam Almazrouei, direktor enote Cross-Center za umetno inteligenco pri Tehnološkem inovacijskem inštitutu, je dejal: "Opustitev licenčnin za Falcon 40B spodbuja vključujoč tehnološki napredek za povezano družbo. Zavezani smo k uporabi tehnologije za poenotenje človeštva in pripravi našega sveta na prihodnost."

Za več informacij o trenutnem odprtokodnem modelu umetne inteligence Falcon 40B in registraciji obiščite spletno mesto: FalconLLM.TII.ae.

Za uvrstitev Falcon 40B obiščite: https://huggingface.co/spaces/HuggingFaceH4/open_llm_leaderboard

Za več informacij obiščite www.tii.ae.

*Vir: AETOSWire

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53410420/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.


Kontaktni podatki

Jennifer Dewan, Višji direktor za komunikacije
jennifer.dewan@tii.ae.

Vir: Inštitut za tehnološke inovacije