O-STA

Celanese je imenovalo Univar za distributerja emulzij Mowilith(R) in Vinamul(R); s pomočjo novega partnerstva bo distributer Zahodno Evropo oskrboval z vodilno tehnologijo za polimerne emulzije

DALLAS, (BUSINESS WIRE) 22. Junij, 2006 - Emulsions & PVOH, del skupine Celanese, je imenovalo podjetje Univar za distributerja polimernih emulzij Mowilith(R) in Vinamul(R) podjetja Celanese za zahodno Evropo, ki bo z delom začelo 1. julija v Franciji.Tako bo podjetje Celanese še naprej krepilo zaupanje strank in jih oskrbovalo s svojimi izdelki za uporabo v številnih industrijskih in potrošniških aplikacijah v zahodni Evropi.

Po besedah Boda Otta, vodje distributerjev in agentov za Celanese v Evropi, ustaljena distribucijska mreža podjetja Univar podjetju Celanese nudi nove možnosti za oskrbo široke palete strank in podjetij s polimernimi emulzijami visoke kakovosti.

Ker si podjetja želijo izboljšati svoje izdelke, lahko s pomočjo polimernih emulzij Mowilith in Vinamul izboljšajo rezultat in dodano vrednost ter spodbujajo inovacije pri izdelkih, kot so barve, lepila, umetnih vlaken in drugo," je povedal Otto.

" Podjetje Univar Europe je navdušeno, da ga je podjetje Celanese izbralo za distributerja polimernih emulzij za zahodno Evropo," je povedal Guy Monteil, podpredsednik Univarjevega oddelka za trgovino. �"Celanese je proizvajalec svetovnega slovesa, vedno na vrhu tehnologije za polimerne emulzije. To zanimivo novo partnerstvo bo razširilo ponudbo naših izdelkov širokemu krogu naših strank."

Podjetje Celanese bo večino svojih izdelkov še naprej prodajalo prek neposrednih prodajnih kanalov.

Mowilith(R) in Vinamul(R) sta registrirani blagovni znamki podjetja Celanese.

O podjetju Emulsions & PVOH skupine Celanese

Emulsions & PVOH skupine Celanese je eno vodilnih podjetij za razvoj in uporabo tehnologije za polimerne emulzije in PVOH, ki izboljšujejo rezultate in dodano vrednost ter spodbujajo inovacije pri široki paleti industrijskih in potrošniških izdelkov, vključno z lepili, premazi, umetnimi materiali, steklenimi vlakni, papirjem, tkaninami in drugimi snovmi. Podjetje ima 14 proizvodnih obratov in sedem centrov za raziskave in razvoj v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Več informacij o Emulsions & PVOH skupine Clanese je na voljo na spletni strani www.connectcelanese.com.

O skupini Celanese

Celanese Corporation (NYSE:CE) je integriran globalni proizvajalec industrijskih kemikalij z dodano vrednostjo s sedežem v Dallasu v zvezni državi Teksas. Skupina ima štiri glavna podjetja: Chemicals Products, Technical Polymers Ticona, Acetate Products in Performance Products. Celanese ima proizvodne obrate v 13 državah v Severni Ameriki, Evropi in Aziji. Leta 2005 je prihodek od prodaje skupine Celanese Corporation znašal 6,1 milijarde ameriških dolarjev. Za več informacij o skupini Celanese Corporation obiščite spletno stran skupine www.celanese.com.

O podjetju Univar

Univar N.V. (Amsterdam:UNIVR) je eden vodilih neodvisnih distributerjev industrijskih kemikalij in ponudnik s tem povezanih posebnih storitev tako v Severni Ameriki kot v Evropi. Univar vodi mrežo 163 distribucijskih centrov v ZDA, Kanadi in 18 evropskih državah. Leta 2005 je podjetje Univar ustvarilo 6 milijard ameriških dolarjev prihodkov od prodaje in 207,7 milijona ameriških dolarjev prihodkov od poslovanja. Univar ima okrog 6700 zaposlenih po vsej Severni Ameriki in Evropi. Registriran sedež podjetja je v Rotterdamu na Nizozemskem, ima pa tudi upravne enote v Bellevueju v Washingtonu in v Bradfordu v Veliki Britaniji. Za več informacij obiščite: www.univarcorp.com.

Resource Advantage Group

Tom Nicolay,

+1 973 882 1313

tnicolay@resourceadvantage.com

www.resourceadvantage.com