O-STA

Rekordna udeležba na 8. svetovnem kongresu o gastrointestinalnem raku

BARCELONA, Španija--(BUSINESS WIRE)--27. junij, 2006--Več kot 3000 sodelujočih iz 96 držav pomeni, da bo letošnji Svetovni kongres on gastrointestinalnem raku največji forum na svetu o multidisciplinarnem zdravljenju raka gastrointestinalnega trakta. Kongres bo potekal od 28. junija do 1. julija v Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) v Barceloni. 67 predavateljev iz 18 držav in štirih celin bo predstavilo najnovejše raziskave iz vsega sveta, ob tem pa smo letos sprejeli 375 povzetkov.

Sopredsedujoča kongresu sta Dr. Mario Dicato iz Luksemburškega medicinskega centra in Dr. Eric van Cutsem iz Univerzitetne klinike Gasthuisberg iz Leuvena v Belgiji. Podporo jima nudi znanstveni odbor, ki je sestavljen iz 19 mnenjskih voditeljev iz vsega sveta. Zadnje dejanje letošnjega kongresa bo poročilo znanstvenega odbora o raku na trebušni slinavki.

Kongres je resnično globalen, saj se je število sodelujočih v primerjavi s prejšnjim letom povečalo za 20%, udeleženci pa prihajajo iz 18 novih držav. Ker je z multidisciplinarnim pristopom osredotočen na klinične raziskave, kongres privablja široko občinstvo, vključno z medicinskimi onkologi, kirurgi, gastroenteorologi in drugimi, ob čemer je vendarle večina sodelujočih kliničnih zdravnikov.

Posnetki številnih zasedanj bodo septembra 2006 na voljo na spletni strani kongresa (www.worldgicancer.com). Tam lahko najdete tudi posnetke iz prejšnjih let.

Še en dokaz znanstvenega pomena 8. svetovnega kongresa o gastrointestinalnem raku je dolgoletno partnerstvo z Evropskim združenjem za medicinsko onkologijo (ESMO - www.esmo.org). Člani združenja ESMO imajo popust in lahko pridobijo točke ESMO-MORA prve kategorije.

O podjetju Imedex(R)

Imedex(R) (www.imedex.com) s sedežem v Alpharetti v zvezni državi Georgii je eden izmed vodilnih ponudnikov akreditiranega permanentnega medicinskega izobraževanja na svetu. Imedex razvija inovativne in usmerjene znanstvene programe, ki pospešujejo razvoj zdravljenja pacientov. V dvajsetih letih je podjetje preseglo pričakovanja desettisočih zdravnikov, raziskovalcev, medicinskih sester in predstavnikov medicinske stroke, ki so sodelovali v naših programih in aktivnostih.

Imedex ima razvejano sodelovanje z vodilnimi strokovnjaki, ključnimi mnenjskimi voditelji in medicinskimi združenji na mnogih področjih medicine. Podjetje ima profesionalen oddelek za medicinske vire ter lastne službe za poslovni razvoj, vodenje projektov, marketing in grafične ter spletne storitve. Imedex je bil ustanovljen leta 1985 na Nizozemskem. Sedež podjetja se je v ZDA preselil leta 1987.

Imedex(R), Inc.

Josh Jacobs/Heather Drew,

(+1) 770-751-7332

j.jacobs@imedex.com