O-STA

Poletje se začne na Velenjski plaži


Začetek nove kopalne sezone na Velenjski plaži prinaša številne novosti in izvrstne dogodke. Plaža bo z obratovanjem začela v soboto, 24. junija, ko bo za novo dimenzijo zabave poskrbel dvodnevni SPLASH festival 2023, ki je nadgradnja festivala Pljusk. Dan prej, 23. junija, bo na plaži prireditev Kresna noč, ki ima tudi dobrodelno noto. Letos smo na plaži med drugim obnovili pomole, razširili vodni park z novimi zanimivimi in adrenalinskimi elementi ter obogatili dodatno ponudbo (kino, družinske nedelje). Tudi v letošnji kopalni sezoni bomo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Velika pridobitev je tudi ponovno delujoči kamp z novo restavracijo. Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže, ki je bila že petkrat zapored razglašena za najboljše slovensko naravno kopališče, namenila približno 160 tisoč evrov.

Na novo kopalno sezono smo se ponovno dobro pripravili in poskrbeli za nekaj izboljšav. Obnovili smo pomole, razširili vodni park z novimi zanimivimi in adrenalinskimi elementi, ki bodo letos ponovno na voljo najmlajšim obiskovalcem Velenjske plaže. Med letošnjo poletno sezono bomo ponudbo obogatili tudi s Piknik kino večeri na Velenjski plaži. Nadaljevali bomo z družinskimi nedeljami, ki smo jih v skladu z novo strategijo razvoja turizma v Šaleški dolini uvedli že lansko leto. Dnevi za družine bodo razdeljeni na športne igre za otroke, ki bodo potekale 9. julija in 20. avgusta, ter na ustvarjalne delavnice za otroke, ki bodo potekale 16. julija in 27. avgusta.

Tudi v letošnji kopalni sezoni bomo zagotavljali usposobljene reševalce iz vode in redno spremljali kakovost vode. Prvi letošnji monitoring je pokazal, da voda Velenjskega jezera ustreza merilom za kopanje. Rezultate bomo ažurno objavljali na spletni strani Mestne občine Velenje in Facebook profilu Velenjska plaža. Pri vzdrževanju plaže bomo upoštevali higienska priporočila za naravna kopališča.

Nadgradnja Velenjske plaže je zagotovo tudi ponovno delujoči Camp Velenje z novo restavracijo. Gostinska ponudba na plaži pa se bo razširila še z dvema t. i. foodtruckoma in atraktivnim barom Okrepčevalnica Cuba na Velenjski plaži, kjer bodo dnevno pripravljali sveže obroke in za vas mešali odlične koktejle. V lesenih hiškah na Velenjski plaži vas bodo s svojo ponudbo razvajali naslednji ponudniki: James place Velenje (žar ponudba), Fast Turk (kava, osvežilne pijače, pomfri, zvitki, hot dog, piščančji zrezki), Veleye led (dnevno sveži sladoledi, palačinke, vaflji) in Bubble (vaflji, ameriške palačinke, pijača, sladoled, hot dog). S prenovljeno ponudbo bo v poletje vstopil tudi Wunder Beach Bar, ki se nahaja tik ob Velenjski plaži.

V petek, 23. junija, na najkrajšo noč v letu, s Klubom vodnih športov Velenje pripravljamo Kresno noč s kresom na Velenjskem jezeru in tradicionalnim prižigom lučk na vodni gladini. V sklopu dogodka, ki ima dobrodelno noto, bomo namenili 5.000 evrov Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok.

Naslednji dan, v soboto, 24. junija, se bo na Velenjski plaži odvil SPLASH festival 2023 kot nadgradnja festivala Pljusk, ki že od leta 2017 odpira poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnosti na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti - na največjem odprtem prireditvenem prostoru v Sloveniji. V nedeljo, 25. junija, bodo na koncertu na Visti prvič v eni zgodbi in na istem odru nastopili mednarodno najuspešnejša bosanska skupina Dubioza kolektiv, prva dama balkanske trap scene Senidah in srbski prvaki zafrkantske romantike S.A.R.S.

Ponosni smo, da je bila Velenjska plaža v kategoriji naravnih kopališč po mnenju slovenskih kopalk in kopalcev že petič zapored razglašena za najboljše naravno kopališče.

Vabljeni na Velenjsko plažo!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje