O-STA

Predstavitev dela v projektu "3D print"


Šolski center Velenje sodeluje v mednarodnem projektu "3D - Printers, Development, Digital Community", ki je sofinanciran v okviru programa Erasmus+, manjša partnerstva na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja. Nosilec projekta je podjetje Euroface Consulting s.r.o.,, Češka, kot partnerji pa so v projekt vključeni podjetje Innovation Frontiers IKE, Atene, Grčija, izobraževalno središče National Training Center, Sofija, Bolgarija in Šolski center Velenje, Slovenija.

Namen projekta je vzpodbujanje dijakov k uporabi tehnologije 3D tiskanja pri razvijanju lastnih 3D projektov in obenem razširiti obzorja dijakov strokovnih šol s spoznavanjem kulturne dediščine EU. Tako so dijaki Šolskega centra Velenje izdelali 5 različnih modelov, ki predstavljajo različne elemente slovenske naravne in kulturne dediščine (kozolec, vodni mlin ...). Sodelovanje je potekalo tudi z Muzejem Velenje.

Svoje izdelke in metode dela bodo dijaki predstavili v sredo, 21. 6. 2023, ob 9. uri v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra v Velenju.

Vljudno vabljeni!

Miran Papež,

vodja projektov v izobraževanju

Šolski center Velenje