O-STA

Novost na dirki Po Sloveniji: rekreativni kolesarji lahko odpeljejo del trase in svoje čase primerjajo s časi profesionalnih kolesarjev


Ljubljana, 15. junija - Na slovenskih cestah lahko na dirki Po Sloveniji do 18. junija spremljamo vrhunske kolesarje, ki se borijo za to, kdo bo na mestu zmagovalca dirke nasledil Tadeja Pogačarja. Letos pa se lahko z najboljšimi kolesarji prvič primerjajo tudi rekreativni kolesarji, ki jih je v Sloveniji vsako leto več. Telekom Slovenije, ki dirko podpira praktično od njenih začetkov, je namreč na vsaki od petih etap izbral nekajkilometrski odsek, na katerem rekreativni kolesarji v platformi Strava, ki jo mnogi rekreativci uporabljajo pri svojih športnih aktivnostih, izmerijo svoj čas in ga neposredno primerjajo s časom, ki so ga za isti odsek porabili profesionalci na dirki Po Sloveniji.

Odseki, na katerih lahko rekreativci do 23. julija izmerijo in primerjajo svoj čas, so:

· vas Škedenj - Žička kartuzija, 5,5 km

· Mihalovci - Jeruzalem, 4,5 km

· Preserje - Rakitna, 6,9 km

· Volče - Kolovrat, 9,1 km

· Sevno - Trška gora, 1,7 km

Glavna nagrada za sodelujoče v nagradni igri je vrhunsko kolo Colnago V3 s podpisom Tadeja Pogačarja, lanskega zmagovalca dirke Po Sloveniji.

Vsak odsek je označen z obcestnimi tablami, nekateri odseki so enostavnejši, vzpon na Kolovrat pa bo za mnoge verjetno najzahtevnejši. Kolesarji se lahko primerjajo tako, da se v platformi Strava registrirajo v klub NEO_Tour. Strava je sicer digitalna platforma in mobilna aplikacija, ki kolesarjem, tekačem in drugim športnikom omogoča sledenje, analizo in deljenje svojih vadbenih podatkov in dosežkov.

"Skozi svojo bogato zgodovino se je dirka razvila v edinstven športni dogodek, ki z razgibanimi etapami povezuje Slovenijo in odlično promovira našo državo, zaradi nje imamo vsako leto na slovenskih cestah priložnost spremljati in navijati za najboljše kolesarje sveta. Tudi zaradi dirke se priljubljenost kolesarstva v Sloveniji vsako leto povečuje, rekreativci pa imamo sedaj edinstveno priložnost, da se tudi neposredno primerjamo s profesionalci," ob tem poudarja Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

Več na telekom.si/neo-tour.