O-STA

V Celju je prvič potekala konferenca "deeptech" podjetij in start-upov


Celje, 19. junij 2023 - Na Starem gradu Celje smo prejšnji v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI) gostili DragonDays summit, prvo deeptech konferenco v Sloveniji.

DragonDays je namenjen praznovanju podjetništva, hkrati pa ponuja razburljivo platformo za učenje, mreženje in navdih. Gostili smo izjemne govorce: tehnološki guruji in inovatorji so delili svojo modrost in uspešne zgodbe, ki motivirajo za osvajanje poslovnega sveta. Skupnost mladih, tehnoloskih podjetnikov je v Celju vse močnejša, kot mesto pa njihov razvoj mocno podpiramo.

V uvodu sta udeležence pozdravila direktor Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, Celjan Jakob Gajšek in župan Mestne občine Celje Matija Kovač, ki je pohvalil živahno skupnost mladih in inovativnih tehnoloških podjetij, ter poudaril, da mesto njihov razvoj močno podpira.

Udeleženci iz vse Slovenije in tujine so prisluhnili zanimivemu predavanju 'Generativna umetna inteligenca - naslednja mobilna tehnologija ali naslednji Metaverz?'. Nejc Škoberne, Valentina Metež in Celjan Matic Užmah so delili svoje vpoglede v neverjeten potencial in prihodnost umetne inteligence. Thomas Klem Andersen, Matija Srbić in Jakob Gajšek so govorili od deeptech-u za ljudi in skupnost. Zvrstile so se še številne zanimive predstavitve mladih, inovativnih podjetnikov ter kreativnih umov. Zanimivosti in izkušnje iz svojih poslovnih poti so delili tudi Celjani Žiga Vrtačič, Andraž Tuš, Aleksander Plavšič, Erazem Polutnik in Peter Galeša. Za vrhunski zaključek programskega dela je s svojo inspirativno predstavitvijo, katere ključno sporočilo je bilo "živite lokalno, poslujte globalno", poskrbel dr. Mark Pleško, soustanovitelj in direktor Cosylab.

Program je na voljo tukaj: DRAGONDAYSSUMMIT - DRAGONDAYS.

Lokacija in odlični gostje so poskrbeli za fantastično energijo in vzdušje.

Glavnega organizatorja dogodka LUI sta kot partnerja podprla Mestna občina Celje in Inkubator Savinjske regije. Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad, ki zares podpira in aktivno sodeluje pri krepitvi deeptech skupnosti v Sloveniji, in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.