O-STA

Termotehnika in Petrokov prevzemata podjetje Armal: Širitev asortimana in okrepljeno delovanje v segmentu B2C

Matej Cvetek, Simona Zavratnik, Susanne Schneider in Stanko Birin

Z veseljem sporočamo, da podjetji Termotehnika in Petrokov z akvizicijo podjetja Armal razširjata svoj asortiman in napovedujeta močnejše delovanje v segmentu B2C poslovanja pod blagovno znamko Armal. S tem korakom se želimo širiti, razvijati in si pridobiti večji tržni delež v Sloveniji, na Hrvaškem, v regiji ter v Evropi," je povedala Simona Zavratnik, izvršna direktorica in solastnica podjetij Termotehnika ter Petrokov, na petkovi novinarski konferenci v Zagrebu.

Podjetji Termotehnika d.o.o. in Petrokov d.o.o. že 33 let uspešno poslujeta na področju prodaje opreme za ogrevanje, hlajenje, vgradno in sanitarno opremo ter obnovljive vire energije, medtem ko je Nord Produkt znan kot največji hrvaški proizvajalec kuhinjskega in kopalniškega pohištva, kadi in armatur.

"Nadaljujemo z investicijami na območju Jadranske regije ter v Sloveniji in na Hrvaškem. Želimo se širiti, razvijati in dopolnjevati naš portfelj. Družina Schneider je že prisotna na slovenskem in hrvaškem trgu od leta 2010, od leta 2011 v podjetju Termotehnika, od leta 2012 pa v podjetju Petrokov. Z akvizicijo razširjamo našo družino in poslovanje v Sloveniji in na Hrvaškem," je izpostavila Susanne Schneider, večinska lastnica skupine, ki jo sestavljajo podjetji Termotehnika in Petrokov.

"Nord Produkt je leta 2018 prevzel blagovno znamko Armal ter jo vrnil na regionalno tržišče v novem, sodobnejšem in privlačnem dizajnu. Izbor izdelkov, ki je bil prej vezan izključno na armature, je danes dopolnjen s široko paleto izdelkov za opremljanje kopalnic pod znamko Armal. Kot tudi druge družbe, ki so bile ustvarjene znotraj Nord Produkta, je bil tudi Armal pripravljen in strukturiran za prehod v novo lastništvo. S podpisom pogodbe s podjetjema Termotehnika in Petrokov je ta proces zaključen, kar bo Armalu prineslo veliko prednost na trgu in možnost širjenja na druge segmente," je pojasnil Stanko Birin, lastnik Nord Produkta.

Matej Cvetek, direktor Termotehnike, vrnitev Armala v jugovzhodno regijo pospremi z besedami: "Zelo sem navdušen, da se je Armal pridružil naši skupini iz več razlogov. Predvsem bi poudaril poslovni vidik. To nam omogoča širitev in daje nov zagon za doseganje skupnih ciljev - našo rast in vedno večjo prisotnost na obeh trgih. Osebno vidim velik potencial v podjetju Armal, saj sem odraščal v družini, kjer sta bila oba moja starša zaposlena v podjetju Mariborska livarna, iz katerega Armal izhaja.

Na koncu pa izpostavljamo še, da ima to prevzemanje tudi čustveno komponento za direktorico Simono Zavratnik. Podjetje Armal izhaja iz Maribora, njenega rodnega mesta, ki pravi, da se je Armal po burni zgodovini vrnil v znane roke.