O-STA

Intelsat zaključil nakup družbe PanAmSat

PEMBROKE, Bermuda--(BUSINESS WIRE)--3. julij, 2006--Intelsat, Ltd.:

Z združitvijo je nastal daleč največji komercialni ponudnik fiksnih satelitskih storitev (FSS), kar nov Intelsat približuje cilju izpolnjevati zahteve strank z najboljšimi satelitskimi in prizemeljskimi viri ter zagotavljati razširjeno ponudbo storitev z dodano vrednostjo.

Intelsat je danes sporočil, da je združitev s PanAmSat Holding Corporation zaključena. S PanAmSatovim znanjem trženja video vsebin, napredno floto satelitov in strank, ki prihajajo iz vrst najboljših podjetij, je novi Intelsat sedaj največji ponudnik fiksnih satelitskih storitev na svetu za vse vrste medijev, telekomunikacijski sektor in državne uprave.

Intelsat je vse proste navadne delnice PanAmSata kupil za približno 3,2 milijarde ameriških dolarjev. Ob združitvi so bile vse delnice PanAmSata konvertirane v pravico do 25 dolarjev plus približno 0,00927 dolarja dividende na delnico ob četrtletju, izplačljive v gotovini in brez obresti. Zaradi združitve je sedaj PanAmSat podružnica v izključni lasti Intelsata, navadne delnice pa so bile umaknjene iz newyorške borze. Skupna vrednost transakcije skupaj z dolgom PanAmSata, ki je bil refinanciran oz. ostaja neplačan, je približno 6,4 milijarde dolarjev. V dvanajstmesečnem obdobju do 31. marca 2006 so pro forma prihodki združenega podjetja znašali več kot 2 milijardi dolarjev, prilagojen pro forma EBITDA za Intelsat (Bermuda) pa 1.6 milijarde dolarjev. 31. marca 2006 so skupni pro forma pričakovani prihodki, ki temeljijo na dolgoročnih zavezah kupcev za naslednjih 15 let, znašali približno 8,3 milijarde dolarjev.

Operativne zmogljivosti

Z optimirano kapaciteto flote 51 satelitov in zmogljivo komplementarno prizemeljsko infrastrukturo, ki vključuje osem teleportov, optične povezave in več kot 50 točk v skoraj 40 mestih, novi Intelsat:

-- prenaša vsak četrti televizijski kanal, ki se prenaša preko fiksnih satelitov;

-- podpira 27 DTH platform po vsem svetu;

-- upravlja 16 satelitov, ki so del video soseščin po vsem svetu;

-- je največji ponudnik transponderjev za video programe na svetu;

-- prenaša več vsebin visoke ločljivosti (HD) kot katerikoli drug FSS ponudnik;

-- je največji ponudnik komercialnih satelitskih storitev za vladni sektor;

-- je vodilni ponudnik storitev za ponudnike interneta ter operaterje podjetniških in mobilnih telefonskih omrežij;

-- s komunikacijami pokriva 99 odstotkov naseljenih območij na svetu.

"Skupna sredstva našega podjetja našim obstoječim strankam zagotavljajo najvišjo raven storitev in zanesljivosti omrežja, hkrati pa odpirajo vrata novim poslovnim priložnostim na ključnih rastočih komunikacijskih trgih, kot so HD, IPTV in aplikacije, ki so posledica konvergence videa, glasovnih storitev, podatkovnih storitev in mobilnosti," pravi David McGlade, glavni izvršni direktor Intelsata. "S to združitvijo je nastal vodilni ponudnik komunikacijskih storitev naslednje generacije na svetu, ki ima najboljše zmogljivosti za zagotavljanje konkurenčnih in naprednih storitev, ki jih potrebujejo potrošniki in podjetja, in ki ga odlikujejo uporaba vrhunske strokovnosti na področju satelitov in zemeljskih komunikacij ter tehnično znanje."

McGlade je še dodal: "Izbrali smo si slogan 'Closer, by Far', ki izraža našo vizijo novega Intelsata in odnosov s strankami. Naš cilj je približati stranke doseganju njihovega poslovnega potenciala in jih zbližati z ljudmi in podjetji, ki jih oskrbujejo."

Integracija že poteka Integracijski proces, ki že poteka, bo za Intelsatove stranke tako rekoč neopazen. Intelsat namerava delovati kot eno podjetje, zato bodo PanAmSatova sredstva in poslovanje popolnoma integrirana. Odkar je bila avgusta 2005 sporočena namera o združitvi, sta družbi izvajali disciplinirano načrtovanje integracije, da bi prednosti večjega obsega in komplementarnih storitev občutile tudi stranke, in da bodo deležniki pridobili z močnimi poslovnimi sinergijami. S tem ko je ključne funkcionalne in sistemske odločitve sprejel predčasno, je Intelsat ob sklenitvi transakcije v odličnem položaju za pospešeno integracijo.

David McGlade bo ostal glavni izvršilni direktor in član uprave Intelsata. V vodstveni ekipi so še James Frownfelter, prejšnji predsednik in poslovni direktor PanAmSata, ki bo poslej poslovni direktor; Phillip Spector bo izvršni podpredsednik uprave in svetovalec predsednika uprave; Jeffrey Freimark bo izvršni podpredsednik uprave, zadolžen za področje financ; Joseph Wright, prejšnji glavni izvršni direktor PanAmSata, pa je bil imenovan za predsednika uprave.

Intelsat sporoča, da se je ponudba za PanAmSat iztekla.

Intelsat danes tudi sporoča, da je PanAmSat sporočil, da je zaključena prej objavljena ponudba za odkup lastnih obveznic z obrestno mero 10 3/8 % z dospelostjo leta 2014. Ponudba za nakup se je zaključila 3. julija ob 9h po newyorškem času. Do tega datuma je PanAmSat odkupil za 414,53 milijona dolarjev natečene glavnice obveznic, kar predstavlja 99,65 % vrednosti glavnice ob dospelosti. PanAmSat je v poplačilo sprejel vse obveznice, ki so bile ponujene pred 3. julijem 2006.

Intelsat bo še naprej imel sedež v Pembroku na Bermudih, ameriški sedež podjetja pa bo v Washingtonu, DC. Več informacij o združitvi je na voljo na www.intelsat.com.

O novem Intelsatu

Intelsat je največji ponudnik fiksnih satelitskih storitev (FSS) na svetu in vodilni ponudnik teh storitev za medije, telekomunikacijska podjetja in vlade, kar ljudem in podjetjem po vsem svetu omogoča neprekinjen dostop do informacij in zabave. Intelsat strankam ponuja večji poslovni potencial, saj jim daje dostop do najboljših virov. Naše storitve uporablja širok spekter strank, vključno z vodilnimi podjetji na področju medijev in komunikacij, multinacionalnimi podjetji, ponudniki internetnih storitev in vladnimi ter vojaškimi organizacijami. Konstantne komunikacije v realnem času z ljudmi po vsem svetu so blizu kot še nikoli.

Intelsatova izjava o varnem pristanu: Nekatere izjave v tem sporočilu za javnost so "izjave o napovedih", ki se neposredno oz. ekskluzivno ne nanašajo na zgodovinska dejstva. Te izjave odražajo Intelsatove namere, načrte, pričakovanja, predvidevanja in prepričanje o prihodnjih dogodkih in so podvržene tveganjem, vključni z znanimi in neznanimi tveganji, negotovostmi in drugimi dejavniki, ki so lahko izven nadzora Intelsata. Med pomembne dejavnike zaradi katerih se lahko doseženi rezultati bistveno razlikujejo od pričakovanj, izraženih ali nakazanih v izjavah o napovedih, spadajo znana in neznana tveganja. Znana tveganja vključujejo, a niso omejena na, kvaliteto in ceno primerljivih komunikacijskih storitev, ki jih ponujajo drugi satelitski operaterji, in tega, kako bodo finančni trgi in bonitetne firme ocenjevale naše poslovanje in finančno stanje ter sektor, v katerem poslujemo. V povezavi z Intelsatovim nakupom PanAmSata, ki je opisan v tem sporočilu za javnost, dejavniki, ki lahko vodijo do bistvenega odstopanja dejanskih rezultatov in razvoja od napovedi v izjavah tega sporočila za javnost, vključujejo, a niso omejeni na: precejšnjo zadolženost v zvezi z nakupom; nekatere določbe v naših dolžniških pogodbah v zvezi z nakupom; spremembo stanja ali katastrofalno izgubo enega ali več satelitov v naši lasti, vključno s tistimi, ki smo jih pridobili ob nakupu; neuspeh integracije ali nedoseganje pričakovanih sinergij v skladu s časovnico ali nasploh; neuspeh pri doseganju strateških ciljev, ki jih predvideva nakup PanAmSata. Podrobne informacije o določenih tveganjih so vključene v letnem poročilu za poslovno leto, ki se je končalo 31. decembra 2005 in ga je Intelsat na obrazcu S-4 predložil Komisiji za trg vrednostnih papirjev. Ker lahko dejanski rezultati bistveno odstopajo od Intelsatovih namer, načrtov, pričakovanj, predvidevanj in prepričanj v prihodnost, vas prosimo, da vse izjave o napovedih, ki so vključene v tem sporočilu za javnost, sprejemate z določeno mero previdnosti. Intelsat se ne obvezuje, da bo posodabljal ali revidiral katerekoli izjave o prihodnosti, ne glede na to, ali gre za nove informacije, bodoče dogodke ali druge spremembe.

KONTAKT:

Intelsat, Ltd., Washington

Dianne VanBeber, 202-944-7406

dianne.vanbeber@intelsat.com