O-STA

Poletni konec tedna tudi v znamenju dobrodelnosti

Kresna noč
Odreži drugačnost


Ta vikend smo na dogodkih na Velenjski plaži namenili dodatna sredstva v dobrodelne namene za letovanje otrok iz socialno šibkih družin, ki jih organizira Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje). V okviru dobrodelnega projekta Odreži drugačnost smo podvojili zbrane prostovoljne prispevke in tako namenili dodatnih 2.210 evrov, na Kresni noči pa smo predali ček še za še dodatnih 5 tisoč evrov. Mestna občina Velenje je za letovanje otrok, ki jih organizira MZPM Velenje, v proračunu letos že namenila 6.970 evrov. V maju in juniju smo podprli že dva dobrodelna projekta, in sicer Radio 1 - Deželak Junak in DOS - dobrodelno okrog Slovenije. Zato, ker je poletje čas za brezskrbne počitnice, ki si jih zaslužijo vsi otroci.

Mestna občina Velenje je znana tudi po svoji dobrodelnosti. V okviru dobrodelnega projekta Odreži drugačnost smo za letovanje otrok namenili 2.210 evrov. Organizator dogodka pa je isti znesek, ki so ga številni frizerji zbrali s prostovoljnimi prispevki za urejanje pričesk na Velenjski plaži, razdelil in polovico namenil letovanju otrok iz socialno šibkejših družin za MZPM Velenje, polovico pa so namenili Inštitutu Zlata Pentljica, ki v sodelovanju z dobrodelno ustanovo The Little Princess Trust slovenskim otrokom, obolelim za rakom, priskrbi brezplačne lasulje, narejene iz pravih las.

MZPM Velenje v času poletnih počitnic s pomočjo številnih prostovoljcev vsako leto organizira zdravstveno letovanje otrok iz Šaleške doline. Veliko otrok je iz socialno šibkih družin, s pomočjo donacij pa poskrbijo, da ti otroci letujejo brezplačno. Letos bodo v Pacug in v Poreč na 11-dnevno letovanje peljali vsaj 170 otrok, ki jih bo spremljalo 26 vzgojiteljev in vzgojiteljic, ki so vsi prostovoljci.

Prav tako z Mladinskim centrom Velenje vseh devet polnih počitniških tednov organizirajo poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje in počitniške tabore, številne otroke konec poletja tudi opremijo s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto. Tako s svojimi programi staršem prihranijo dodatne skrbi in hkrati olajšajo poletno varstvo mlajših otrok.

Zavedamo se, da je potreb po pomoči otrokom iz depriviligiranih okolij vedno več, zato vsako leto namenjamo poleg rednih še dodatna sredstva v okviru dobrodelnih projektov in promocijskih dogodkov.

Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje je neprofitna organizacija, ki deluje na območju treh občin. Delujejo v javno dobro in v javnem interesu, s pomočjo številnih prostovoljcev. Delež Mestne občine Velenje v skupnih prihodkih MZPM Velenje je za leto 2022 znašal 52,75 % oz. več kot 170 tisoč evrov.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje