O-STA

Wiehler Gobelin: eno najstarejših evropskih podjetij z možnostjo naročanja po pošti sedaj tudi na internetu

Dodatno gradivo: Sliko distribuira EPA (Evropska fotografska tiskovna agencija) in je na voljo brezplačno na naslovu http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=62832

Berlin - "Kristus na prestolu" (Christ on the Throne) po Bolgarski ikoni, �"Okraševanje neveste" (Decorating the Bride) Paje Jovanovića ali �"Zadnja večerja" Leonarda da Vincija - komplete za vezenje teh mojstrovin zdaj lahko naročite po internetu.

Wiehler Gobelin (www.wiehler-gobelin.com), dobavitelj najlepših tapiserij in drugih vezenin za ljubiteljske dejavnosti po vsem svetu, na svoji novi spletni strani ponuja več kot 500 �"šivanih slik".

Najboljše od vsega pa je: vse informacije so v nemškem, angleškem in srbohrvaškem jeziku.

Ko je Jakob Wiehler leta 1910 poslal svoj prvi katalog strankam v Nemčiji in vzhodni Evropi, je bil eden pionirjev naročanja po pošti v Evropi.

Berlinčan je na 72 straneh predstavil svoje izdelke: blazine, odeje in tapiserije.

Fina umetnost vezenja je postala mednarodni konjiček vseh, ki so cenili ustvarjanje lepih vezenih umetnin kot sprostitev.

Čeprav je vojna začasno prekinila naročanje po pošti, je ustanoviteljevemu sinu Rudolphu Wiehlerju uspelo skriti podlage in sukanec ter naročanje po pošti tudi oživeti.

Leta 1970 je podjetje Wiehler Gobelin prodal H. J. Becku.

Ta strokovnjak za tkanine je razvil nov, kasneje patentiran sistem podlag, in izdal nov katalog slavnih Wiehlerjevih kompletov za vezenje, sestavljenih iz podlage, blaga in sukanca. Ponovno so postali priljubljeni v državah, kot so Slovenija, Rusija, Srbija, Črna gora in Bolgarija.

Izdelki podjetja Wiehler Gobelin so ohranili svojo privlačnost.

Kreativna ekipa podjetja z navdušenjem sledi trendom finih vezenin, saj so bile miniaturne tapiserije vedno posebnost tega podjetja. �"Zame je vezenje ikon najbolj dragocena stvar, ki jo lahko ustvariš z rokami," je povedala Jutta Böttcher (49), hči H. J. Becka in dedinja podjetja Wiehler Gobelin.

Več informacij:

Catrin Krawinkel,

info@pressedienst-hoffmann.de,

0049/30/21969119