O-STA

Festivalski turizem prinaša v Velenje nove priložnosti

Foto


V Mestni občini Velenje v sodelovanju z Zavodom za turizem Šaleške doline in drugimi javnimi zavodi intenzivno pripravljamo promocijsko ponudbo Velenja v želji, da bi se gostje festivala MetalDays, ki bo v Velenju potekal med 30. julijem in 5. avgustom, v našem mestu čim bolje počutili. Povečan obisk obiskovalcev festivala tako lokalnim ponudnikom kot občanom ponuja možnosti za nadgradnjo obstoječe turistične, namestitvene in gostinske ponudbe ter posledično dodaten zaslužek. Občanke in občane želimo čim bolje informirati o priložnostih, ki jih festival omogoča, zato smo aktivnosti lokalne skupnosti z namenom pravočasnega obveščanja o dogajanju predstavili na zborih krajanov v Stari vasi, Pesju in Škalah.

Zavedamo se, da lahko skupaj pripomoremo, da bo festival prijeten tako za obiskovalce kot za občanke in občane. Z organizatorjem festivala MetalDays in Policijsko postajo Velenje smo se odločili, da zaradi boljšega nadzora in varnosti območje ob plaži in glavno parkirišče z Visto ogradimo in bo na voljo izključno za udeležence festivala. Veljal bo tudi drugačen prometni režim, o katerem bomo še obveščali.

Na festivalu MetalDays, ki bo trajal sedem dni, se bo program na enem izmed 6 odrov začel vsak dan ob 14. uri in bo trajal do 1. ure zjutraj. Na dan se bo odvilo 5 koncertov različnih glasbenih skupin iz cele Evrope, nastopile bodo tudi 3 velenjske skupine KAOZ, INMATE in SNØGG.

V dopoldanskem času bomo gostom predlagali, da si ogledajo pestro ponudbo našega mesta. Organizirali smo posebno linijo avtobusnega prevoza Lokalc, ki bo v dopoldanskem času vozil po naših turističnih točkah (center, muzej, galerija). Pripravili smo tudi posebno ponudbo za izposojo koles Bicy, k sodelovanju pa smo povabili tudi izvajalce taksi storitev, ki bodo na voljo za morebitne dodatne prevoze. S posebnim obvestilom smo nagovorili tudi vse trgovce in gostince, da se lahko pravočasno pripravijo na povečano število obiskovalcev in turistov, s priporočilom, da premislijo tudi o kakšni posebni ponudbi. V sklopu festivala MetalDays bomo lokalnim ustvarjalcem in umetnikom omogočili dodatno promocijo in možnost za dodaten zaslužek na rokodelski tržnici, in sicer na stojnicah v ograjenem prostoru festivala.

Občani, ki so se odločili registrirati kot sobodajalci in želijo svojo nepremičnino oddati gostom festivala, lahko svojo nepremičnino vpišejo na spletni strani www.visitsaleska.si (https://www.visitsaleska.si/en/accommodations/). Ponudba namestitvenih kapacitet je povezana s spletno stranjo organizatorja festivala (https://www.metaldays.net/explore-saleska-valley) in tako vidna širšemu krogu potencialnih gostov.

V tedniku Naš čas in na Facebook profilu Mestne občine Velenje že nekaj tednov zapored objavljamo posebno kolumno na temo MetalDays, v kateri z različnimi avtorji razkrivamo različne poglede na festival, postavljamo temelje za organizacijo večdnevnih množičnih festivalov, razbijamo predsodke ter odkrivamo nove možnosti in priložnosti za rast in turistični razvoj Viste ter Velenja in Šaleške doline.

Po festivalu bomo med občani izvedli anketo, s katero bomo pridobili javno mnenje in vtise lokalne skupnosti o prvi izvedbi festivala MetalDays v Velenju.

Več o festivalu MetalDays: https://www.visitsaleska.si/sl/events/metaldays/ in https://www.metaldays.net/

Organizator festivala je podjetje One Happy Turtle, d. o. o., ki ga zastopajo Slobodan (Boban) Milunović, Nika Brunet Milunović in Rajko Fajmot.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje