O-STA

Odličen razlog, da do konca julija obiščete EXPANO v Pomurju

Doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru na obrobju Murske Sobote, ki z inovativno tehnologijo predstavlja vse lepote in dobrote Pomurja, ponuja obiskovalcem edinstveno doživetje. Prav od tod naziv "Vrata v Pomurje", saj odpira pogled v vse njegove kotičke. Edinstvenemu projektu, ki turistično ponudbo, naravo, domačo obrt in kulturno dediščino prikaže s pomočjo inovativne tehnologije, se je pridružila potujoča razstava Bivanje z lesom. Na ogled je vse do konca meseca julija.

Razstava Bivanje z lesom - SLOWOODLIFE na najvidnejših mestih po Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa. Predstavlja najkakovostnejše slovenske ponudnike lesene gradnje, pohištva in izdelkov iz lesa. Spodbuja pozitivni odnos do lesa, popularizira kulturo gradnje in rabe lesa ter omogoča kakovostnim proizvajalcem, arhitektom, ponudnikom, oblikovalcem in projektantom, da predstavijo svoje reference širši javnosti. Razstava prispeva k prepoznavanju lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva oziroma opreme za delo in bivanje.

Paviljon Expano je bil leta 2015 namenjen predstavitvi Slovenije na EXPO 2015 v Milanu, leta 2019 pa so ga prestavili nazaj v domovino in postavili ob Soboškem jezeru. V tlorisni velikosti približno 800 kvadratnih metrov je konstruiran predvsem v lesu in jeklu. Sestavljajo ga štirje glavni kompleksi, ki se razlikujejo glede na namen in vsebino. Vsebuje razstavni prostor, TIC (info center), bar in trgovino za izdelke iz Pomurja. Konstrukcijo lesenega skeletnega ogrodja dopolnjujejo nosilni elementi iz križno lepljenega lesa. Avtorji arhitekture so SONO arhitekti, konstrukcijsko zasnovo objekta z detajli so sprojektirali v podjetju CBD, glavni izvajalec paviljona je bilo podjetje Lumar. Expano velja za enega najbolj prepoznavnih slovenskih lesenih objektov.

Foto: SLOWOODLIFE

Na kratko:

Kraj: EXPANO, Bakovska ulica 41, Murska Sobota

Na ogled: 12. julija - 31. julija 2023

Spletna stran Expana: tukaj

Video iz razstave na ogled: tukaj

Tudi na edinstvenem koledarju dogodkov, povezanih z lesno branžo SLOWOODLIFE, izveste, kje se nahaja razstava Bivanje z lesom.

Na domači strani razstave lahko preberete vse, kar vas o njej zanima.

Organizator razstave je podjetje SLOWOODLIFE, d. o. o.; www.slowoodlife.com

Partnerji razstave: CBD, Geberit, Hotel WUD, IDEALFLOOR

Več informacij: office@slowoodlife.com