O-STA

Velenjčani uspešni na festivalu evropske mladine

foto
foto

31. julij 2023


Minuli teden se je v Mariboru odvil Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) 2023. Slovenske barve so zastopali tudi velenjski športniki, in sicer plavalka Najya Hana Jukić, atletinji Ina Miklavžin in Eva Sevčnikar, rokometašica Lana Puncer in rokometaša Vanja Dragić in Žan Pajk. V košarki 3x3 je slovenske barve zastopal Velenjčan Filip Razdevšek.

Rokometaši Slovenije so v finalu izgubili proti ekipi Nemčije in osvojili odlično 2. mesto. Vanja Dragić in Žan Pajk sta z reprezentanco mlajših kadetov premagala tudi ekipi iz Nemčije in Norveške.

Nastop na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Mariboru sta odlično zaključili tudi atletinji. V teku na 400 metrov je Ina Miklavžin s časom 57,17 sekund osvojila skupno 14. mesto, Eva Sevčnikar pa je s skokom v višino 165 centimetrov za las zgrešila finale in zaključila na prav tako odličnem 13. mestu.

Najya Hana Jukić je v plavanju na 50 metrov prosto osvojila odlično 7. mesto.

Olimpijski festival evropske mladine je z več kot 30-letno tradicijo največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom. Festival, ki se odvija vsaki dve leti, poteka pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev in športnikom omogoča prvo srečanje z olimpizmom ter nabiranje neprecenljivih izkušenj za nadaljnja tekmovanja na poti do olimpijskih iger. Letos je na OFEM Maribor 2023 sodelovalo 48 držav evropskega kontinenta.

Vsem športnikom in športnicam iskreno čestitamo za odlične rezultate!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje