O-STA

Ignis Petroleum Group, Inc. izdal dopolnjeno poročilo o poslovanju.

DALLAS, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 17. julij 2006 - Ignis Petroleum Group, Inc. (OTCBB:IGPG) je 17. julija 2006 objavil dopolnjeno poročilo o poslovanju. Predsednik uprave Michael P. Piazza je dejal: "Rad bi izkoristil to priložnost, da se zahvalim našim delničarjem za zvestobo. Ignis ("Vaše podjetje") sledi načrtom vrednotenja in razvijanja vrtin. Kot se zavedate, je postopek ocenjevanja in razvijanja naftnih in plinskih virov dolgotrajen, posebno sedaj, ko pomanjkanje ploščadi upočasnjuje projekte za celotno panogo, medtem ko nova nahajališča, ki glede na trenutne cene postajajo čedalje bolj rentabilna, potrebujejo precej časa za pripravo in razvojno načrtovanje. Naš cilj ostaja, da vašo potrpežljivost in zvestobo nagradimo z visokimi dobički ob izvajanju potencialno zelo donosnih projektov družbe."

"Da bi dosegli ta cilj, še naprej širimo velikost in obseg naših potencialnih razvojnih dejavnosti. Trenutno smo v fazi aktivnega povezovanja z neodvisnimi naftnimi in plinskimi podjetji, z namenom izkoriščanja zalog na naših kopenskih nahajališčih v mehiškem zalivu in osrednjem delu ZDA. Obenem se pogovarjamo tudi z direktorji bank in skladov, da bi priskrbeli vire financiranja, ko jih potrebujemo. S temi aktivnostmi smo začeli že pred pol leta in pričakujemo, da bodo naša prizadevanja v bližnji prihodnosti obrodila sadove. Tako se je ekipi Ignis nedavno pridružil Eric Hanlon kot redno zaposleni svetovalec, odgovoren za združitve, prevzeme in družabništva. Eric ima v panogi več kot 15 let izkušenj, pridobljenih kot partner družbe McKinsey & Company v Houstonu in kot podpredsednik pri naftnem podjetju Shell Oil v Londonu. V svoji karieri je igral ključno vlogo pri oblikovanju strategije družb in pri strukturiranju ter kompleksnih partnerskih in finančnih pogajanjih za pomembne in velike neodvisne energetske družbe."

"Naše trenutne dejavnosti obsegajo pred kratkim izvedeni remont naše Acom A-6 vrtine, ki se nahaja v Chambers County v Teksasu. Namen tega projekta je bil očistiti vrtino usedlin parafina, ki so postopoma zmanjševale stopnjo črpanja nafte in plina. Ob dovršitvi projekta se je pritisk v vrtini zvišal na stopnjo blizu začetne, ko je vrtina začela obratovati oktobra 2005. Povprečna dnevna stopnja načrpane nafte in plina po čiščenju dosega 225 sodov surove nafte in 32.545 kubičnih metrov zemeljskega plina. Po remontu smo tudi ugotovili, da vrtina še ni izpraznjena do predhodno ocenjene mere, in da obstaja možnost, da se v njej nahaja še bistveno večja količina nafte in plina. Vaša družba pokriva 25-odstotkov operativnih stroškov vrtine s katero upravlja Kerr-McGee."

"Morebitna vrtina Sherburne Field, ki se nahaja v Point Coupee Parish, Louisiana, še nadalje ostaja na našem seznamu za razvoj v tem četrtletju. Lokacija je že pripravljena in že lahko sprejme vrtalnik, za katerega pričakujemo, da bo začel delovati meseca Julija. Ciljno globino (2.987 metrov) bi morali doseči v enem mesecu. Več informacij o projektu bomo podali ob njegovem nadaljevanju. Družba ima v vrtini, s katero upravlja Rodessa Operating Company, 15% vložek pred odbitimi stroški delovanja.

"Vrtanje nahajališča Crimson Bayou, v okrožju Iberville v Louisiani, ki bi se moralo pričeti v drugem četrtletju, je bilo prestavljeno, ker mora za varen dostop ladje za konstrukcijo ploščadi voda v zalivu Atchafalaya Basin doseči določen nivo. Nivo vode v drugem četrtletju še ni dosegla te stopnje. Upravitelj, Range Resources, pričakuje, da bo nivo vode dovolj visok, ko bo ploščad zopet na voljo pozneje v letu. Vendar zaenkrat nimamo datuma za začetek vrtanja. Družba ima v vrtini 25% vložek pred odbitimi stroški delovanja.

"Tri Barnett Shale vrtine, v okrožjih Montague in Cooke v Teksasu delujejo normalno in so proizvedla preko 4.600 bruto sodov surove nafte in 735.800 bruto kubičnih metrov zemeljskega plina, odkar so se priključile na omrežje v drugem četrtletju. Dve izmed treh vrtin sta le delno dokončani, tako da upravitelj lahko preveri proizvodnjo ob nižjih stopnjah. Zaključna dela v teh dveh vrtinah so pričakovana v naslednjih treh mesecih, ko se pričakuje tudi dvig proizvodnje. Družba ima v vrtini, s katero upravlja Rife Energy Operating, Inc., 15% vložek pred odbitimi stroški delovanja.

"Kot smo vam pred nedavnim povedali, se nam je prejšnji mesec pridružila Patty Dickerson, nova članica uprave za zunanje povezave. Patty bo odgovorna za okrepitev in razširitev naših dejavnosti na področju komunikacij in razvoj odnosov z vlagatelji. Vabim vas, da pokličete in jo spoznate. Patty je dosegljiva na telefonski številki 214-459-3193 in na brezplačni številki za delničarje 1-866-67-IGNIS (1-866-674-4647). Dosegljiva je tudi na pd@ignispetroleum.com. To je razburljiv čas za Ignis in veselimo se, da vam bomo poročali o našem napredovanju v prihodnjih mesecih."

O Ignis Petroleum

Ignis Petroleum Group, Inc. je družba za proizvodnjo nafte in plina, s sedežem v Dallasuv zvezni državi Teksas, s poudarkom na raziskovanju, prevzemih in izkoriščanju rezerv surove nafte in zemeljskega plina v Združenih državah. Vodstvo družbe goji tesne povezave s strateškimi družabniki v panogi in tako oblikuje razvejan energetski portfelj. Osredotoča se na možnosti, ki izvirajo iz novih priložnosti za najem, novih tehnologij in novih informacij. Za dodatne informacije o podjetju, obiščite www.ignispetro.com.

Varen pristan za napovedne izjave Ta izjava vsebuje določene napovedi o prihodnosti, kot so opredeljene z zakonom Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995, in brez omejitev obsegajo, pričakovanja, mnenja, načrte in cilje glede možnih transakcij in naložb, ki smo jih omenili v tem poročilu. Med pomembnimi dejavniki, ki bi lahko povzročili, da se dejanski rezultati materialno razlikujejo od tistih, ki jih navajajo izjave o napovedih, so tveganja, povezana z raziskovanjem nafte in plina, potrebe po pridobitvi dodatnega financiranja, razpoložljivost potrebnega osebja in opreme za prihodnje raziskave in razvoj, nihanja v ceni plina in splošen ekonomski položaj.

Ignis Petroleum Group, Inc., Dallas

Patty Dickerson,

214-459-3193

pd@ignispetroleum.com