O-STA

Poziv delodajalcem ob poplavah v Sloveniji

Ljubljana, 7.8.2023

V Ekvilib Inštitutu pozivamo delodajalce (tako zasebnega kot javnega sektorja), da v okviru družbene odgovornosti in korporativnega prostovoljstva (skladno z možnostmi delovnega procesa) omogočijo svojim zaposlenim plačano odsotnost, če bi ti želeli kot prostovoljci pomagati pri odpravljanju posledic poplav.

Ob tem jim lahko zagotovijo tudi potrebna materialna sredstva, če je to mogoče.

Prav tako delodajalce pozivamo, da vsem zaposlenim, ki so jih prizadele poplave, omogočijo koriščenje izrednega plačanega dopusta zaradi osebnih okoliščin v trajanju vsaj 5 delovnih dni, oziroma toliko časa, kot jih zaposleni potrebuje za osnovno ureditev svojih bivanjskih prostorov.

Obenem delodajalce tudi naprošamo, da zaposlenim, ki so jih prizadele poplave, nudijo tako materialno pomoč kot čustveno oporo ter psihološko pomoč.

Delodajalce tudi pozivamo, da v kolikor to omogoča delovni proces, omogočajo fleksibilni delavnik ter delo na daljavo zaposlenim iz prizadetih področij.

Prav tako delodajalcem priporočamo, da (zaradi odprav posledic poplav) ne pozivajo zaposlenih, da se predčasno vrnejo iz svojih letnih dopustov, če to res ni absolutno potrebno.

Pokažimo vsi skupaj, da družbena odgovornost podjetij ni le krilatica ampak resnična skrb za sočloveka in družbo.

###

Za dodatna vprašanja se obrnite na:

Ekvilib Inštitut

e-pošta: info@ekvilib.org

Tel.:+ 386 (0)1 430 37 51

Šišenska c. 89, SI-1000, Ljubljana

www.ekvilib.org

"Ltyvilib Institut