O-STA

Podjetje WSO2 je imenovalo upravni in svetovalni odbor; skupina je predstavila voditelje in pionirje na področju odprto-kodne tehnologije

PORTLAND, Oregon --(BUSINESS WIRE) - 25. julij 2006 -- WSO2, podjetje za odprtokodno tehnologijo, ki razvija vmesno opremo za spletne storitve, je sporočilo, da je imenovalo upravni in svetovalni odbor. Skupino sestavljajo vizionarji in vrhunski podjetniki, ki zastopajo najbolj vplivna podjetja na področju tehnologije in odprtokodne skupnosti.

Cilj podjetja WSO2 kot izdelovalca odprtokodnih platform za spletne storitve je ustvariti novo platformo vmesne opreme od temeljev navzgor za podporo prihodnjih spletnih aplikacij in storitev za uporabnike spletnih skupnosti. Prvi izdelek podjetja WSO2, WSO2 Tungsten, je programski strežnik, ki temelji na XML in spletnih storitvah ter podpira storitveno naravnano arhitekturo (Service Oriented Architecture - SOA). Izdelke podjetja WSO2 razvijajo v programskih jezikih java, C in PHP.

Upravni odbor podjetja WSO2 sestavljajo posamezniki, ki so igrali ključne vloge pri uvajanju spletnih storitev in SOAP standardov za spletne storitve, ki temeljijo na XML, ter dolga leta sodelovali pri odprtokodnih projektih organizacije za programsko opremo Apache Software Foundation. Upravne organe podjetja WSO2 sestavljajo vodilni posamezniki v odprtokodni skupnosti in vizionarji, oblikovalci tehnologij, ki so navdihnili ustvarjanje v tem podjetju.

"WSO2 je podjetje, zgrajeno na znanju in viziji, ki poganjata razvoj tehnologij, ki bodo spremenile pristop k storitveno naravnani arhitekturi ter cilje odprtokodne skupnosti," je povedal Sanjiva Weerawarana, izvršni direktor podjetja WSO2. �"Bistvenega pomena je, da so te glavne značilnosti v osrčju naših upravnih organov. Le priporočila in prispevke članov našega upravnega in svetovalnega odbora je treba pogledati, da bi razumeli, kako mora ta filozofija obstajati na vseh ravneh, da bi podjetje WSO2 lahko doseglo cilje, ki smo si jih zadali.

"Člani upravnega odbora podjetja WSO2 so:

James Clark - ustanovitelj tajskega centra za odprtokodno programsko opremo

Clark je del odprtokodne skupnosti že skoraj 20 let. V zadnjih 15 letih se je ukvarjal predvsem s programskim jezikom SGML/XML in velja za pionirja na tem področju. Njegovo podjetje, tajski center za odprtokodno programsko opremo, zagotavlja pravno podlago za različne odprtokodne dejavnosti na Tajskem. Clark prav tako promovira odprtokodne sisteme v agenciji za promocijo industrije programske opreme na ministrstvu za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo na Tajskem.

Doron Gerstel - predsednik uprave podjetja Syneron Medical Ltd

Gerstel je kot nekdanji izvršni direktor in predsednik uprave leta 2000 soustanovil podjetje Zend za komercializacijo rešitev za uporabo skriptnega programskega jezika PHP v podjetniškem okolju. Zend je razvil v vodilno podjetje na trgu za ustvarjanje sodobnih odprtokodnih spletnih aplikacij za 20.000 strank po vsem svetu in je priznan po svojem sodelovalnem poslovnem modelu, osrednji del katerega je bil �"ekosistem" za stranke in strateške partnerje, vključno s podjetji IBM, Oracle, SAP in Intel. Gerstel je tudi član svetovalnega odbora podjetja Fritz, Inc. (ki ga je kupilo podjetje UPS), tretjega največjega podjetja za logistično oskrbo v ZDA.

Sanjiva Weerawarana - Ustanovitelj, predsednik uprave in izvršni direktor podjetja WSO2

Weerawarana, je kot sodelavec podjetja IBM vodil razvoj platforme spletnih storitev, prav tako pa je ustanovitelj oddelka za spletne storitve pri organizaciji Apache Software Foundation. Weerawarana je tudi ustanovitelj organizacije za programsko opremo Lanka Software Foundation, član organizacije Apache Software Foundation in član upravnega odbora korporacije Open Source Initiative. Poleg tega predava kot gostujoči profesor na univerzi v Moratuwi na Šri Lanki.

Pradeep Tagare (opazovalec) - vodja oddelka za investicije pri podjetju Intel Capital

Pradeep se ukvarja z investicijami na področju celovite programske opreme. Preden se je pridružil podjetju Intel je ustanovil podjetje Yopa Inc, ki je razvilo platformo programske opreme za mobilne aplikacije. Pradeep je pri podjetju Yopa Inc delal kot izvršni direktor in kasneje tudi kot podpredsednik.

Člani svetovalnega odbora podjetja WSO2 so:

Larry Augustin - Investitor/Svetovalec

Augustin, član skupine, ki je uveljavila izraz odprta koda, je vizionar SourceForge.net, največje spletne strani za razvoj odprto-kodnega sistema. Trenutno je član upravnih odborov podjetij Fonality, Hyperic, Medsphere, OSDL, Pentaho, SugarCRM, VA Software in XenSource.

Brian Behlendorf - ustanovitelj in tehnični direktor podjetja CollabNet

Behlendorf je eden vodilnih posameznikov v mednarodnem gibanju za odprtokodno programsko opremo in je trenutno direktor organizacije Mozilla Foundation. Je glavni oblikovalec Apache spletnega strežnika in eden od ustanoviteljev skupine Apache Group, ki se je kasneje preimenovala v Apache Software Foundation. Behlendorf je bil tudi predsednik in član upravnega odbora te organizacije, in član upravnega odbora korporacije Open Source Initiative.

Patrick Grady - predsednik in izvršni direktor podjetja Reardon Commerce

Grady, priznan kot pionir na področju spletnih storitev in tehnologij na zahtevo, je dolga leta igral različne vloge na področju tveganega kapitala in lastniškega kapitala na trgu tehnologij, začetnih investicij za programsko opremo, brezžične komunikacije, računalništva z visoko zmogljivostjo in omrežij.

Tim O'Reilly - ustanovitelj podjetja O'Reilly Media

O'Reilly's trenutno skuša ugotoviti, kako odprtokodni sistem spreminja podobo računalništva, kar vodi do porasta izdelkov infrastrukture programske opreme na trgu in ustvarjanju nove vrednosti, ki jo imenuje Web 2.0, internet kot platforma. Je član upravnega odbora podjetja CollabNet, prav tako pa je bil član upravnega odbora podjetja Macromedia preden se je le-to združilo s podjetjem Adobe.

Tony Pizi - predsedujoči podjetja Level 8

Pizi je strokovnjak na področju tehnologije in inovacij. Razvil je temeljni patent, osnovo za Cicero, glavni izdelek podjetja Level 8, patent za porazdeljeno prilagojeno računalništvo (Distributed Adaptive Computing), prav tako pa je razvil številne druge patente, ki še čakajo na uradno odobritev. Preden se je pridružil podjetju Level 8, je bil prvi podpredsednik in tehnološki direktor skupine Merrill Lynch Private Client Architecture Group.

Podjetje WSO2 je pred kratkim napovedalo 4 milijone ameriških dolarjev začetne investicije podjetja Intel Capital, in začelo tržiti svoj prvi izdelek Tungsten, prvi odprto-kodni programski strežnik za podporo spletnih storitev na preprostem, brezhibnem, lahkem modelu brez nepotrebnih plasti, ki jih najdemo na konkurenčnih izdelkih.

O podjetju WSO2

Podjetje WSO2 je podjetje za odprtokodno vmesno opremo, ki so ga ustanovili pionirji na področju standardov spletnih storitev ter skupnosti spletnih storitev organizacije Apache Software Foundation. Podjetje posluje v ZDA, Veliki Britaniji in na Šri Lanki.

WSO2

Cathy Goerz,

415-321-1883

cathy@sparkpr.com