O-STA

KKR imenoval Hisašija Hosokavo na položaj višjega svetovalca na Japonskem

NEW YORK, ZDA/TOKIO, Japonska - (BUSINESS WIRE) - 31. julij 2006 - Družba Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) je danes napovedala, da bo s 1. avgustom 2006 kot višjega svetovalca na Japonskem zaposlila Hisašija Hosokavo. Hosokava ima za seboj dolgo in uspešno kariero na japonskem Ministrstvu za mednarodno trgovino in industrijo(1) (MMTI), kjer je bil leta 1996 imenovan za namestnika ministra za mednarodne gospodarske zadeve ter leta 1997 postal posebni svetovalec. Prav tako je bil leta 1997 in 1998 zaposlen kot svetovalec brez upravljavskih pooblastil pri banki Long Term Credit Bank of Japan(2).

Henry R. Kravis, eden od ustanovnih partnerjev KKR, je dejal: "Bistvenega pomena za KKR je, da imamo dostop do vrhunskega svetovanja in vpogleda v lokalne poslovne običaje in povezave na vseh tržiščih, kjer smo prisotni. Zato smo presrečni, da je g. Hosokava sprejel položaj višjega svetovalca pri KKR in se veselimo sodelovanja na Japonskem z njegovo neprecenljivo pomočjo."

Joseph Y. Bae, vodilni mož KKR v Aziji, je dodal: "Obsežno poznavanje japonskega poslovanja in tržnih regulatorjev ter osredotočenje na reformo in okrevanje japonskih podjetij, ki jih premore g. Hosokava, bo dodalo pomembno dimenzijo našemu poslovanju na tem tržišču. Njegove izkušnje bodo v veliko pomoč naši ekipi na Japonskem, ki jo trenutno vodi Tak Jamakava."

Taketo Jamakava, direktor in predsednik uprave KKR Japan Ltd., je dejal: "Presrečni smo na odločitvijo g. Hosokave, da se nam pridruži kot višji svetovalec. Njegove izkušnje bodo neprecenljive pri naših prizadevanjih, da KKR postane vodilni partner japonskih podjetij, ki si želijo rasti, razvoja in, v nekaterih primerih, širitve izven svoje države."

Hisaši Hosokava je dodal: "Veselim se svoje nove vloge višjega svetovalca družbe KKR na Japonskem. Za to delovno mesto sem se odločil, ker me je pritegnil princip partnerstva med KKR in upravami z namenom ustvarjanja vrednosti. Z veseljem pričakujem začetek dela s svojimi sodelavci v KKR z namenom pomagati japonskim podjetjem pri iskanju priložnosti za izboljšanje njihovega poslovanja."

G. Hosokava je začel z delom na ministrstvu leta 1964, po diplomi na Univerzi Kjoto v umetnosti in ekonomiji. V svoji karieri na ministrstvu je deloval na več področjih, vključno z Direktoratom za znanost, tehnologijo in industrijo (kjer je bil posojen OECD), Oddelkom za proračun, Uradom za trgovinsko politiko, Oddelkom za bencin na Agenciji za energijo in naravne vire, trgovanje in distribucijo ter v Uradu za osnovne panoge. Leta 1996 je bil imenovan za namestnika ministra za mednarodne gospodarske zadeve.

Po upokojitvi z ministrstva je g. Hosokava služil v upravah ali kot svetovalec v mnogih podjetjih, vključno z Green ARM Co., Ltd., Hitachi Construction Machinery Co., Ltd., TERPL - skupni naložbi med japonskimi podjetji Green ARM, Hitachi Construction Machinery in indijskimi partnerji, vključno z Nitto Denko Co., Ltd., in RESPECT LLP, deloma skupine TATA. Dodatno je bil g. Hosakava leta 1999 tudi eden od ustanovnih partnerjev Inštituta za strateški razvoj na Raziskovalnem inštitutu MSK ter od leta 1997 svetovalec z upravljavskimi pooblastili na Raziskovalnem inštitutu MSK. G. Hosokava je od leta 2004 predsedujoči direktor poslovnega kluba srednje velikih podjetij ECOFACTURE.

G Hosokava je imel status gostujočega profesorja in predavatelja na več univerzah, vključno z univerzo Kwansei Gakuin med letoma 2001 in 2004 ter Kalifornijsko univerzo v San Diegu leta 1998. Leta 1969 je na harvardski univerzi magistriral iz javne administracije.

(1) Leta 2001 preimenovano v Ministrstvo za ekonomijo, trgovino in industrijo

(2) Sedaj imenovana Shinsei Bank, Limited

O družbi KKR

Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) je ena od najstarejših in najbolj izkušenih svetovnih družb zasebnega kapitala, ki se je specializirala za menedžerske odkupe. Družba, ustanovljena leta 1976, ima podružnice v New Yorku, Menlo Parku, Londonu, Parizu, Hong Kongu in Tokiju.

V svoji celotni zgodovini je KKR zagotavljal dolgoročne investicije v podjetja v svojem portfelju z namenom zagotavljanja konkurenčnosti in rasti ter se obenem osredotočal na partnersko sodelovanje z upravami. Tekom zadnjih 30 let je KKR investiral v okoli 141 transakcij s končno vrednostjo preko 195 milijard dolarjev. Za več informacij o družbi obiščite www.kkr.com.

KONTAKT:

Tokio

Gavin Anderson & Company

Deborah Hayden, +813 5404 0640

ali

Hongkong

Gavin Anderson & Company

Richard Barton, +852 2218 9988

ali

New York

Kekst and Company

Ruth Pachman ali Molly Morse, 212-521-4800