O-STA

Muzej teamLab Planets v Tokiu je v šestih mesecih gostil približno milijon obiskovalcev iz tujine, imerzivni muzej pa je predstavil prenovo prostorov za umetnine

Po podatkih, da približno 1 od 10 mednarodnih obiskovalcev Japonske obišče teamLab Planets, bo muzej zdaj odprt do leta 2027

TOKYO--(BUSINESS WIRE)-- teamLab Planets TOKYO DMM ("teamLab Planets"), muzej umetniškega kolektiva teamLab v Toyosu v Tokiu, je praznoval peto obletnico delovanja in prenovil prostore za umetniška dela, s čimer je postal še bolj imerziven.

V šestih mesecih od marca do avgusta 2023 je muzej obiskalo približno milijon obiskovalcev iz 182 držav in regij zunaj Japonske. To je 70 % vseh obiskovalcev muzeja (*1). Poročali so tudi, da približno 1 od 10 obiskovalcev Japonske iz tujine obišče muzej teamLab Planets (*2).

NOVA POSTAVITEV: EFEMERNA STRJENA SVETLOBA

V potopitvenem umetniškem delu, ki ga obiskovalci doživijo, ko vstopijo v vodo, v zraku lebdijo neštete svetlobne mase, od katerih je vsaka sestavljena iz več barv. Meje posameznih barv so jasno ločene, kot da so trdne. Navidezno izrazite ločitve barv svetlobnih mas v naravnem svetu ni mogoče videti in je posledica izjemne sinhronizacije. Ta pojav sinhronizacije sčasoma zaradi samoorganizacije ustvari veliko urejeno strukturo.

OBNOVA PROSTOROV ZA UMETNIŠKA DELA

Pri umetniškem delu Neskončno kristalno vesolje, ki iz zbirke svetlobnih točk ustvarja tridimenzionalno skulpturo, lahko obiskovalci sodelujejo z aplikacijo teamLab in skupaj z drugimi ljudmi v prostoru ustvarjajo umetniško delo. Če v aplikaciji izberete izbrano zvezdo, se pred vami ustvari svetlobna skulptura, prostor tega dela pa ustvarja skupina teh svetlobnih skulptur. S prenovo je bilo postavitvi dodanih pet novih svetlobnih skulptur.

Prenovljena je bila tudi postavitev, napolnjena s svetlobnimi sferami, ki se zaradi interakcije ljudi spreminjajo v skrivnostne barve - Razširitev tridimenzionalnega obstoja v spreminjajočem se prostoru - in več drugih umetniških prostorov, kar še povečuje izkušnjo fizične potopitve celotnega telesa.

Poleg tega smo zaradi priljubljenosti muzeja teamLab Planets, katerega zaprtje je bilo prvotno načrtovano za konec leta 2023, podaljšali do konca leta 2027.

KONCEPT TEAMLAB PLANETS

Skupaj z drugimi potopite svoje celotno telo, zaznavajte s telesom in postanite eno s svetom

teamLab Planets je muzej, v katerem se sprehajate po vodi, in vrt, v katerem postanete eno z rožami. Obsega štiri velike umetniške prostore in dva vrta, ki jih je ustvaril umetniški kolektiv teamLab.

Ljudje hodijo bosi in se skupaj z drugimi potopijo s celim telesom v ogromne umetnine. Umetniška dela se spreminjajo pod vplivom prisotnosti ljudi, kar zabriše dojemanje meja med seboj in deli. Tudi drugi ljudje ustvarjajo spremembe v umetniških delih, brišejo meje med seboj in deli ter ustvarjajo kontinuiteto med seboj, umetnostjo in drugimi.

-----------------------

*1, uradno spletno mesto teamLab Planets, podatki o nakupu vstopnic (podatki, pridobljeni od 1. marca do 31. avgusta 2023)
*2 "Amazing Nippon / Digital Art Museum in Tokyo Enchants Overseas Tourists (Neverjetna Japonska/Muzej digitalne umetnosti v Tokiu navdušuje turiste) - The Japan News" Yomuri Shimbun, The Japan News. 5. avgust 2023.

O muzeju

teamLab Planets TOKIO DMM
6-1-16 Toyosu, Koto-ku, Tokio
https://www.teamlab.art/e/planets/

Delovni čas
September - November: 09:00 - 22:00
*Zadnji vhod 1 uro pred zaprtjem

*Delovni čas se lahko spremeni. Najnovejše informacije so na voljo na uradni spletni strani.
Zaprto: 6. september (sreda), 4. oktober (sreda), 8. november (sreda)

Vstopnina
Odrasli (18 let in več): 3800 JPY
Šolarji (13 - 17 let): 2300 JPY

Otroci (4 - 12 let): 1300 JPY
3 leta in manj: Brezplačno

Popust za invalide: 1900 JPY

Uradna trgovina z vstopnicami
https://teamlabplanets.dmm.com

Hrana in trgovina
Vegan Ramen UZU Tokyo: https://vegan-uzu.com/pages/uzu-tokyo-en
teamLab Flower Shop: https://www.teamlab.art/e/flowershop/

Za medije
Gradivo za medije: https://goo.gl/tQXMLm
Video z vrhunci: https://youtu.be/KAQMAzRjoH0

O družbi PLANETS Co., Ltd.

Ustanovljena 2017. Vodi in upravlja objekte teamLab Planets TOKYO.
Lokacija: Tokyo Nihonbashi Tower 10F, 2-7-1 Nihonbashi, Chuo-ku, Tokio

Zastopnik: Takumi Nomoto

O teamLab

teamLab (f. 2001) je mednarodni umetniški kolektiv. Njihova skupna praksa je usmerjena k iskanju stičišča umetnosti, znanosti, tehnologije in naravnega sveta. Interdisciplinarna skupina strokovnjakov, med katerimi so umetniki, programerji, inženirji, računalniški animatorji, matematiki in arhitekti, želi z umetnostjo raziskati odnos med seboj in svetom ter nove oblike zaznavanja.

Da bi razumeli svet okoli sebe, ga ljudje razdelimo na neodvisne entitete z zaznanimi mejami med njimi. teamLab poskuša preseči te meje v našem dojemanju sveta, odnosa med seboj in svetom ter kontinuitete časa. Vse obstaja v dolgi, krhki, a čudežni kontinuiteti brez meja.

Razstave kolektiva teamLab so bile organizirane v mestih po vsem svetu, med drugim v New Yorku, Londonu, Parizu, Singapurju, Silicijevi dolini, Pekingu in Melbournu. Muzeji in obsežne stalne razstave kolektiva teamLab vključujejo teamLab Borderless in teamLab Planets v Tokiu, teamLab Borderless Shanghai, teamLab SuperNature Macao in teamLab Massless Beijing, odprli pa jih bodo še v mestih Abu Dabi, Hamburg, Džida in Utrecht.

Dela kolektiva teamLaba so med drugim v stalnih zbirkah Muzeja sodobne umetnosti v Los Angelesu, Umetniške galerije Novega Južnega Walesa v Sydneyju, Umetniške galerije Južne Avstralije v Adelaidi, Muzeja azijske umetnosti v San Franciscu, muzeja Asia Society v New Yorku, zbirke sodobne umetnosti Borusan v Istanbulu, Narodne galerije Victoria v Melbournu in Amosa Rexa v Helsinkih.

teamLab zastopajo galerije by Pace Gallery, Martin Browne Contemporary in Ikkan Art

teamLab: https://www.teamlab.art/
Instagram: https://instagram.com/teamlab/
Facebook: https://www.facebook.com/teamLab.inc
Twitter: https://twitter.com/teamLab_net
YouTube: https://www.youtube.com/c/teamLabART

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53546601/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

PLANETS Co., Ltd. Oddelek za odnose z javnostmi
E-mail: pr-info@planets.art
Intervju: https://forms.gle/fAtnDKLpQKFME6XR9

Vir: PLANETS Co., Ltd.