O-STA

Spominsko znanstveno in strokovno srečanje ob desetletnici smrti prof. dr. Janeza Cvirna

V prvem tednu letošnjega avgusta je minilo deset let od prezgodnje smrti prof. dr. Janeza Cvirna (1960-2013). Prof. dr. Janez Cvirn je s svojim inovativnim in nekonvencionalnim zgodovinopisnim raziskovanjem oral ledino na številnih področjih slovenske politične, socialne in kulturne zgodovine. Aktiven je bil tudi na arhivskem in muzealskem polju, pa tudi kot urednik revije Zgodovina za vse.

V spomin na dobrega kolega, naklonjenega učitelja in predvsem izvrstnega zgodovinarja, ki je na premnogih področjih slovenskega zgodovinopisja zapustil neizbrisen pečat, bodo na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani 14. septembra 2023 priredili "Cvirnov dan" - strokovno srečanje, ki ga bodo zaokrožili z družabnim popoldnevom.

Kolegu se bodo poklonili s prikazom njegovega dela, pa tudi s predstavitvijo raziskovalnih dosežkov ter znanstvenih in strokovnih spoznanj, do katerih so se v preteklih desetih letih dokopali na področjih, ki se jim je v najširšem smislu posvečal tudi prof. Cvirn.

Povezava do programa

Lepo vabljeni!