O-STA

Podjetje Braskem obeležuje deset let uspešnega delovanja s programsko kontrolno tehnologijo prediktivnih modelov podjetja Pavilion Technologies

Največji latinskoameriški proizvajalec petrokemikalij (kemikalij, ki jih pridobimo iz nafte ali iz zemeljskega plina) je med uspešnim 10-letnim delovanjem pridobil več kot 20 milijonov dolarjev

AUSTIN, Texas--(BUSINESS WIRE)-- 14. avgusta 2006--Pavilion Technologies, vodilno svetovno podjetje na področju programske opreme, osnovane na modelih, je skupaj z Braskemom, največjo petrokemično tovarno v Latinski Ameriki, dosegel pomemben mejnik. Z uporabo Pavilionove kontrolne tehnologije prediktivnih modelov (MPC) je Braskem v zadnjih desetih letih preko izboljšanja proizvodne učinkovitosti in znižanja stroškov v obratih širom po Južni Ameriki pridobil več milijonov dolarjev letno.

"Pavilion je Braskemu prinašal prihranke iz leta v leto in to že več kot desetletje," je povedal Esdras Demoro, direktor za avtomatizacijo pri podjetju Braskem. "Vrhunske nadzorne rešitve podjetja Pavilion nam niso omogočile zgolj bistveno izboljšati naših obstoječih proizvodnih postopkov, temveč so nam tudi pomagale ohraniti konkurenčno prednost, saj smo z njihovo pomočjo vedno dosegli zastavljene cilje. Ponosni smo na naših deset uspešnih let s Pavilionovo MPC tehnologijo."

Braskem letno izdela več kot 5,7 milijona ton izdelkov, pri čemer deluje v 13 obratih širom po Južni Ameriki na lokacijah, kot so Alagoas, Bahia Sao Paulo in Rio Grande do Sul. Braskem izdeluje osnovne bazične petrokemikalije, kot so etilen, propilen, benzen, kaprolaktam, DMT, termoplastične smole, plin, UHMW-PE in GLP.

Braskem je Pavilion izbral leta 1996, in sicer z namenom zvišati stopnjo in kakovost proizvodnje ter hkrati znižati stroške obratovanja. Potem ko je ocenil MPC rešitve večih ponudnikov, je Braskem uporabil MPC rešitev Paviliona za izboljšanje nadzora nad polimerskimi reaktorji svoje linije polipropilenov Spheripol. Rešitev Paviliona je Braskemu omogočila proizvodnjo izboljšati za 2,4 odstotka, standardni odklon vseh nadzorovanih polimerskih spremenljivk se je zmanjšal za 50 odstotkov, prehodni čas se je skrajšal za 20%, zmanjšali so se tudi stroški. Projekt je tako letno prinesel več kot 2 milijona dolarjev prihranka. Braskem je medtem uporabo MPC tehnologije razširil še na štiri linije.

"Pavilion je zadovoljen, da lahko z Braskemom praznuje ta pomemben mejnik," je povedal predsednik uprave podjetja Pavilion Technologies, Ralph Carter. "Pri Pavilionu smo preko pristopa k strankam, imenovanega ValueFirst(R), vezani k trajnemu zagotavljanju prihrankov, naše rešitve pa temeljijo na najboljši tehnologiji prediktivnih modelov, ki je na voljo. Počaščeni smo ob dejstvu, da igramo vlogo pri sposobnosti Braskema, da ohranja vodilno vlogo na trgu, da razvija nove izdelke in zmanjšuje stroške že več kot 10 let."

O Pavilionovi rešitvi za polimere

Pavilionova rešitev za polimere se spopada z največjimi izzivi, s katerimi se soočajo proizvajalci polimerjev, in sicer z rastočimi cenami polproizvodov in energije ter z vse hujšo konkurenco. S kontrolno tehnologijo prediktivnih modelov podjetja Pavilion rešitev za polimere omogoča optimizacijo vseh ključnih segmentov proizvodnega postopka, vključno z reaktorjem, ekstruderjem in silosom, kar proizvajalcem omogoča, da postopek privedejo bliže k operacijskim omejitvam in hkrati izboljšajo kakovost izdelkov. Pavilion nadalje pomaga pri doseganju okoljskih standardov in pri upravljanju proizvodnih rezultatov. Omenjene aplikacije so podkrepljene z izjemnim področnim strokovnim znanjem podjetja in z učinkovito programsko opremo Pavilion8(TM) za prediktivne modele, kontrolo, nadzor, analizo, vizualizacijo, skladiščenje in integracijo. Uporabniki posledično dosegajo hitrejše kratkoročne prihranke in večje dolgoročne prihranke kot pri katerikoli drugi konkurenčni rešitvi.

O podjetju Braskem (www.braskem.com)

Braskem je vodilno podjetje na področju termoplastičnih smol na latinskoameriškem trgu in se uvršča med tri največja brazilska industrijska podjetja v zasebni lasti. Je tudi eden od vodilni brazilskih izvoznikov. Poslovna strategija podjetja je osredotočena na polietilenske, polipropilenske in PVC smole. Braskem je bil ustanovljen leta 2002 in je zavezan standardom učinkovitosti, s katerimi se odlikujejo vrhunska podjetja. Velja za brazilskega pionirja, ko gre za integracijo prve in druge generacije petrokemične industrije. Utrjen in povezan poslovni model Braskema je usmerjen k ustvarjanju vrednosti, njegove strateške smernice pa so usmerjene k vodilnemu položaju na trgu, h konkurenčnosti na področju stroškov in k tehnološki

O podjetju Pavilion Technologies (www.pavtech.com)

Modelna tehnologija programske opreme Pavilion Technologies izboljšuje dobičkonosnost vodilnih proizvajalcev, med drugim podjetij Cemex, Dyckerhoff AG, Glacial Lakes Energy, NOVA Chemicals, Nestle, SABIC Europe in TOTAL Petrochemicals. Na podlagi najbolj zmogljive programske opreme za prediktivne modele v sektorju, Pavilionove rešitve izboljšujejo proizvodne procese, saj omogočajo hitro odzivanje na zahteve trga ter nenehno zniževanje stroškov, konsistentno kvaliteto in izboljšanje kvalitete okolja. Z zavezanostjo omogočanju najvišje donosnosti naložb v sektorju Pavilionova metodologija ValueFirst (TM) zagotavlja predvidljive rezultate. To vam zagotavljamo

KONTAKT:

Schwartz Communications

Annie Klein, 415-512-0770

pavilion@schwartz-pr.com