O-STA

Na dan slovenskega športa Velenje se predstavi in Tek očkov

V soboto, 23. septembra, bo na Titovem trgu potekala tradicionalna prireditev Velenje se predstavi, ki jo vsako leto pripravimo v okviru praznovanja občinskega praznika. Letos dogodek sovpada z dnevom slovenskega športa. Od 9.30 dalje se bodo predstavljali lokalni športni klubi in društva, izobraževalne institucije in kulturne organizacije, ob 11. uri bo zbrane nagovoril župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki bo s predsednikom Športne zveze Velenje Bogdanom Plaznikom za izjemne uspehe čestital atletu Tadeju Enciju, ob 12. uri bo start Teka očkov.

Več kot 45 domačih športnih društev, klubov ter tudi nekaterih izobraževalnih in kulturnih institucij se bo v soboto od 9.30 do 12.30 predstavilo na Titovem trgu. Ob 11. uri bomo na osrednjem odru izpostavili uspehe športnic in športnikov, članov velenjskih klubov, ki so v zadnjih mesecih dosegli odlične rezultate na svetovnih ali evropskih prvenstvih. Čestitali bomo članicama Atletskega kluba Velenje Aniti Horvat in Agati Zupin, članici Šaleškega alpinističnega odseka Janji Garnbret, članu Strelskega društva Mrož Velenje Gorazdu Frančku Tiršku in članu Atletskega kluba Velenje Tadeju Enciju.

V živo na dogodku bomo lahko čestitali in se zahvalili za promocijo našega mesta atletu Tadeju Enciju, saj so ostali športniki zaradi športnih obveznosti odsotni. Velenjčan Tadej Enci si je na 11. evropskem prvenstvu gluhih pritekel dve bronasti medalji.

V okviru prireditve bo ob 12. uri start 16. Teka očkov, ki bo letošnje leto hkrati tudi praznični tek ob prazniku Mestne občine Velenje in dnevu slovenskega športa. Lani se je teka udeležilo kar 595 tekačev, od tega 237 očkov in 358 otrok. Letos si želimo postaviti nov rekord z več kot 600 udeleženci, zato vabimo Velenjčane, da pridejo v soboto s svojimi otroki, vnuki ali sosedovimi malčki na Titov trg. Prijave na tek bomo zbirali na stojnici na Titovem trgu od 9.30 dalje.

Prireditev Velenje se predstavi pripravljamo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje.

Praznujmo skupaj!

Prijazno vabljeni

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje