Recept za najbolj slastno kremno torto Pralipone
Za vse oboževalce kremnih okusov je slaščičarska mojstrica Erika Jerkič Beč, Sugar and Erika, iz goriškega podjetja Rokmar pripravila preprost recept, s katerim lahko pripravimo okusno torto Pralipone. V njej se prepletata okus lešnika in mascarponeja, priprava pa je sila enostavna.
Predhodno spečemo lešnikov biskvit.
Za kremo potrebujemo:
· 500 g smetane
· 500 g mleka
· 40 g sladkorja
· 200 g topgela
· 150 g aromata MASCARPONE
· 90 g dekorja MED
Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
Za sadni disk potrebujemo:
· 30 g topgela
· 60 g vode
· 120 g dekorja PRALINE LEŠNIK
Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Torto dekoriramo z glazuro Mirror Glaze neutral in crumble dark.
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.